Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Openbare ruimte

Harsgebaseerde naadloze en functionele oplossingen voor de openbare ruimte

P7070151
Bij betreden of overrijdbare oppervlakken wordt bovenop de membraanlaag een PUMA-gebaseerde beschermings- en slijtlaag voorzien.

Tekst | Resiplast

Beeld | Resiplast

13 januari 2023 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

De koud aan te brengen Polyac PMMA systemen van Resiplast voor de waterdichting en bescherming van structuren tegen uitlaatgassen bevatten een PUMA-membraan die de voordelen van PMMA en PU’s combineert. De flexibiliteit en sterkte van PU’s worden verenigd met de voordelen van (P)MMA of de zeer snelle uitharding zelfs bij temperaturen tot onder het vriespunt. 

Bij betreden of overrijdbare oppervlakken wordt bovenop de membraanlaag een PUMA-gebaseerde beschermings- en slijtlaag voorzien. Verscheidene (kleur)aggregaten of glasparels kunnen worden ingestrooid voor een verhoogde glijweerstand, die al dan niet met een gekleurde toplaag worden afgewerkt. Allerhandende constructies in de openbare ruimte worden zo beschermd voor een verhoogde levensduur, zoals bruggen, tunnels, ondergrondse metrostructuren, parkeergebouwen en -garages, daken, terassen en balkons, perrons, fietsenstallingen …

Voor parkings binnen en vloeren van openbare binnenruimten vormt de slijtlaag een vloeistofdichte bekleding, met een afwerking volgens de wensen van de eindklant. Polyac ingestrooide harsbekledingen zijn eveneens beschikbaar als buiten- en wegmarkering. Polyac-systemen zijn duurzame, kosten-effectieve oplossingen, die snel zijn aan te brengen en de uitdienststelling bij renovatie tot het minimum kunnen herleiden. De producten zijn eenvoudig in gebruik en kunnen naadloos worden aangebracht, ook bij complexe vormen van de ondergrond, en zijn geschikt voor verschillende ondergronden.

Snelhardende mortels voor herstelling 

In het Resiplast-gamma voor de openbare ruimte zijn er 2 sneluithardende mortels met exceptionele eigenschappen: Polyac M en Epicol T. Polyac M is een snel uithardend MMA-hars dat in combinatie met vulstoffen wordt aangewend als acrylmortel of polymeerbeton. Zeer grote mechanische sterkten worden bekomen binnen het uur, waarna de herstelling al in gebruik kan worden genomen. Ten opzichte van beton en gietasfalt kan het product grote en zeer frequente verkeersimpacten ondergaan zonder te scheuren of te zetten. Polyac M wordt vooral gebruikt als reparatiemortel voor het herstel van brugdekken en asfalt, bij het fixeren van dilatatieprofielen en rond putdeksels.

Epicol T is een krimpvrije, epoxygebaseerde kneedpasta, geschikt voor opvullen, modeleren en herstellen, en het kan onder water worden toegepast. Het kleeft op hout, steen, beton en metaal en vormt binnen de 12u een sterkte verlijming, die kan worden opgeschuurd en overschilderd.     

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Olivia Castelein

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details