Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Het nieuwe BCCA portaal ‘MyBCCA’
MyBCCA voor betonherstellingen is nu online.

Het nieuwe BCCA portaal ‘MyBCCA’

Reeds vorig jaar verscheen in de Betongids, ter gelegenheid van de Betondag 2022, een artikel waarin BCCA haar nieuwe portaal MyBCCA aankondigde. Sindsdien heeft BCCA in samenspraak met alle pertinente stakeholders binnen het schema van de betonherstellers niet stilgezeten. MyBCCA voor betonherstellingen is nu online.

De afronding van het project vond plaats op basis van de ontvangen feedback tijdens een zorgvuldig uitgewerkte testfase, waaraan alle kritieke partijen van het certificatieschema met betrekking tot het herstellen en beschermen van beton volgens NBN EN 1504-10 hun broodnodige bijdrage hebben geleverd.

Nog even snel in herinnering brengen waarover dit alles nu weer gaat. De uiteindelijke bedoeling is om de nodige transparantie tussen bouwheer, aannemer, voorschrijver en certificatie instelling dermate te maximaliseren, opdat elke partij binnen deze toch wel complexe bouwketen met een verhoogd vertrouwen kan aankijken tegen de uitgevoerde betonherstellingswerken. Deze transparantie naar alle kwaliteitsaspecten is echt wel een noodzaak. Betonherstellingen zijn doorgaans immers van structurele aard, waardoor het aspect veiligheid door een goede en correcte uitvoering van levensbelang kunnen zijn. Ook het economisch voordeel van een goede betonherstelling is een vanzelfsprekendheid, aangezien door het doorvoeren van de nodige herstellingen de levensduur van een betonnen kunstwerk merkbaar verlengd kan en zal worden.

Het blijft nog steeds de bedoeling dat een aannemer die in het bezit is van een Procescertificaat Betonherstellingen elke werf bij opstart van de werken dient in te geven in MyBCCA, indien hij op het einde van de rit voor de betreffende werf een Verklaring van Overeenkomstigheid met de Technische Voorschriften voor bedrijven die betonherstellingen uitvoeren wil kunnen voorleggen aan de bouwheer.

Een dergelijke verklaring zal door het systeem gegenereerd kunnen worden bij het afsluiten van de werf, enkel en alleen als er aan een aantal basisvereisten werd voldaan gedurende de volledige looptijd van de werf. MyBCCA zal inspecteurs van het certificatieorganisme ook toelaten om heel gerichte controles te kunnen uitvoeren.

Door het controlesysteem dat mogelijk zal gemaakt worden door het nieuwe BCCA portaal MyBCCA, zal het vertrouwen van de bouwheer in de uitgevoerde werken stijgen. Het blijft dan ook een evidentie dat alle betrokken partijen baat zullen hebben bij de verhoogde klantgerichtheid en duidelijk omschreven processen.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details