Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Hidromek brengt productiviteit naar het hoogste niveau door kortere werktijdcyclus
De HMK 500 LCHD is een zeer krachtige en sterke rupsgraafmachine.

Hidromek brengt productiviteit naar het hoogste niveau door kortere werktijdcyclus

FM Bouwmachines is een jong bedrijf met een rijke geschiedenis. De onderneming werd opgericht door Matthias en Maurits Foets in 2017 en behoort tot een groep van bedrijven die zich gespecialiseerd heeft in werktuigmachines voor bouwbedrijven, logistiek, recyclage … Het bedrijf uit Diest biedt verkoop, verhuur en service aan van alle soorten constructiemachines – van minigravers tot grote graafmachines, wielladers, dumpers, breekhamers … FM Bouwmachines is naast exclusieve dealer van Yanmar Compact Equipment, het Japanse Furukawa Rock Drill (FRD) en MultiOne ‘mini loaders’ ook Belgisch invoerder van het Turks-Europese merk Hidromek.

Iedereen merkt de zeer hoge betrouwbaarheid van de Hidromek-machines op.

De H4-serie van Hidromek levert – door straffe innovatie – uitstekende prestaties, bedieningsgemak en veelzijdigheid. De robuuste graafmachines zorgen ook voor een laag brandstofverbruik, eenvoudig onderhoud en comfort voor de machinist.

8 % productiever en 8 % sneller

De H4-serie van Hidromek brengt productiviteit naar het hoogste niveau door de werktijdcyclus te verkorten met een grotere bakinhoud en snellere hydraulische bewegingen. Zo krijgt de machinist meer werk gedaan in minder tijd. Dit maakt deze stevige jongens 8 % productiever en 8 % sneller dan voorheen!

Maximale veiligheid

Alle cabines zijn ROPS (Roll Over Protective Structure) & FOPS (Falling Objective Protective Structure), waardoor deze graafmachines maximale veiligheid garanderen. Bovendien voorziet de H4-serie een uitstekend zicht door de dode hoek op de zij- en achteruitcamera’s te minimaliseren. Samen met de toename van het aantal led-werklampen, is ook het nachtzicht geoptimaliseerd. Hidromek zorgde bovendien voor enkele audiowaarschuwingssystemen, zowel tijdens het rijden zelf als bij het zwenken. Alles samen zorgen deze aanpassingen voor een gevoelig verbeterde maximale veiligheid in de werkomgeving. 

De Hidromek-machines garanderen maximale veiligheid. (Beeld: 230_20)

Het belang van werkcomfort

Lars Kloeck: “De machines van Hidromek vinden bij ons veel afnemers. Dat is ook niet verwonderlijk. Het Turkse Hidromek is op de Belgische markt nog een (vrij) nobele onbekende, zeker in vergelijking met enkele grote Amerikaanse en Duitse merken. Maar onze klanten hebben ondertussen de zeer hoge betrouwbaarheid van die machines opgemerkt. Hierdoor zijn eventuele technische problemen en herstellingen eerder uitzonderlijk. De robuuste machines – tot 54 ton! – halen dan ook een zeer hoge rendabiliteit. We spelen bij FM Bouwmachines bovendien graag in op de gerieflijkheid van de machinisten. En ook daar komt Hidromek ons tegemoet met zeer ruime cabines, waardoor de zichtbaarheid van de operators aanzienlijk toeneemt. In tijden waar veiligheid en werkcomfort – terecht – een steeds belangrijkere rol spelen, is dit geen onbelangrijk gegeven.” 

Soepel en constant werken in zware terreinomstandigheden. (Beeld: 500+WL0)

Betrouwbaarheid, maatwerk én kracht

“Hidromek is een relatief nieuw merk met een beperkt gamma, maar met de mogelijkheid om zowat alles op maat te maken. Onze klanten appreciëren ten zeerste de betrouwbaarheid, mogelijkheid tot maatwerk én de doorgedreven kracht en stabiliteit van de machines. Het is dan ook niet verwonderlijk dat MATEXPO 2021 voor FM Bouwmachines een groot succes was!”

“Ook de nieuwe HMK 500 LCHD komt via FM Bouwmachines in de Benelux zijn krachten tonen. De HMK 500 LCHD is een zeer krachtige en sterke rupsgraafmachine. Dankzij de versterkte ‘heavy duty’-constructie in de H4-serie en de ontwikkelde technologie, wordt gezorgd voor meer duurzaamheid, maximale prestaties, comfort voor de machinist én gebruiksgemak. Met zijn robuuste en uitgebalanceerde structuur, zorgt hij voor soepel en constant werken voor zijn gebruiker in zware terreinomstandigheden”, besluit Lars Kloeck.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details