Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
High quality concrete products 
In 2019 opende Webeco een nieuwe hoofdvestiging op het industrieterrein in Brustem, Sint-Truiden.

High quality concrete products 

“De combinatie van kennis en ervaring, tot uitvoering gebracht door een gedreven team van ervaren medewerkers, heeft maar één doel voor ogen: de beste en meest economische oplossing voor de klant”, vertelt zaakvoerder Johnny Welkenhuysen.

Het Limburgse bedrijf, gevestigd te Sint-Truiden, geniet al jaren van een goede reputatie als producent van prefabbetonelementen voor de aanleg van de infrastructuurwerken voor nutsvoorzieningen zoals water, elektriciteit en verkeer. Webeco focust zich dan ook op drie business units: water, electric en structural. Johnny Welkenhuysen: “De waardering voor onze inspanning zien wij terug in de jaarlijkse groei van het aantal klanten en projecten. Onze eigen studiedienst en ontwerpafdeling staan garant voor korte communicatielijnen en flexibiliteit bij uitvoeringsprojecten. De logistiek wordt verzorgd in eigen beheer.”

De business unit Concrete Electric Products biedt een assortiment aan prefab standaard- en maatwerk cabines met een diversiteit aan toepassingen.

Water Products

De business unit Concrete Water Products behelst een volledig aanbod aan gestandaardiseerde betonproducten voor riolerings- en afwateringswerken alsmede een uitgebreid programma aan maatwerkconstructies. “Met als resultaat dat wij complete DWA en RWA systemen kunnen aanbieden”, aldus Johnny Welkenhuysen. Binnen zijn verschillende units heeft Webeco steeds oog voor innovatie. Enkele mooie voorbeelden hiervan zijn de nieuwe infiltratieproducten die in 2020 gelanceerd werden. 

Infiltratiekolken: Deze maken het mogelijk om het water op te vangen, af te voeren en gelijktijdig te laten infiltreren in de ondergrond. De basis wordt geproduceerd in 100% poreus beton en zijn dus over het volledige oppervlak waterdoorlatend, dit met een minimum waterdoorlatendheid van 1.200 L/uur. De afdekplaat in beton is voorzien van een opening om de rioolmond op te plaatsen. De infiltratiekolken zijn tevens voorzien van een afsluitplaat uit kunststof, dit om de afvoerbuis niet te verstoppen bij maximum vervuiling.

ATLAS infiltratiegoten: De ATLAS infiltratiegoten van Webeco maken het mogelijk om water op te vangen, af te voeren en gelijktijdig te laten infiltreren in de ondergrond. Ze worden geproduceerd in 100 % poreus beton en zijn over het volledige oppervlak waterdoorlatend, met een minimum waterdoorlatendheidscoëfficient van 2.5 x 10-4 m/s.  De infiltratiegoten kunnen voorzien worden van een losse afdekrooster of afdekplaat om toegang te verlenen tot een aanliggend perceel. Ze hebben een standaardlengte van 4 m. Pasgoten zijn eveneens op bestelling leverbaar. De ATLAS infiltratiegoten zijn een uiterst duurzame en stevige oplossing voor de profilering van open grachten.  Ze zijn eenvoudig machinaal te reinigen en behouden dan ook hun infiltratiecapaciteit.

Infiltratieputten: Webeco levert infiltratieputten in zelfverdichtend beton, die conform de eisen van de EN1916 NBN-B21 104 geproduceerd worden.  Ze zijn verkrijgbaar in 3 types: Ø1000, 800×800 en 1000×1000.

Infiltratiekokers: Webeco ontwikkelde onlangs een totaalgamma infiltratiekokerelementen, ze zijn voorzien van perforaties in bodem en zijwanden. Deze kokerelementen bieden een perfecte oplossing wanneer er ondergronds gebufferd en geïnfiltreerd moet worden. Bovendien is het geschikt om het door zwaar verkeer te laten belasten. Een duurzame oplossing die te allen tijde geïnspecteerd en gereinigd kan worden. De kokerelementen worden geplaatst op een infiltrerende ondergrond en omhuld met een geschikte geotextiel.

Webeco ontwikkelde onlangs een totaalgamma infiltratiekokerelementen, ze zijn voorzien van perforaties in bodem en zijwanden.

Electric Products

De business unit Concrete Electric Products biedt een assortiment aan prefab standaard- en maatwerk cabines met een diversiteit aan toepassingen zoals MS-Cabines, cabines voor pompunits, telecom …   

De prefab cabines hebben geen uniforme look, ze moeten passen in hun stedelijke- of landschapsomgeving en tegelijkertijd voldoen aan de huisstijl van de opdrachtgever en geproduceerd worden volgens de geldende normen en veiligheidseisen. Veelzijdigheid in ontwerp en flexibele productiemethoden dienen als basis voor de state of the art prefab cabines van Webeco. Bebakeningsbakken, kabelgoten, trekputten en sokkels vervolledigen het gamma.

Structural Products

De business unit Concrete Structural Products staat op zijn beurt voor een uiteenlopend gamma prefabbetonconstructies voor diverse toepassingen. Hierbij wordt het accent gelegd op de afwerkingsgraad, onder andere oppervlakte afwerking, kleur, structuur, vormgeving en dimensie. Webeco profileert zich dan ook als begeleider om projecten in prefab te kunnen realiseren. Gerealiseerde projecten zijn onder andere Fietsen door het Water in Bokrijk en de fiets- en voetgangerstunnels aan Plopsa Hasselt op de R71 -N702.

De ATLAS infiltratiegoten maken het mogelijk om water op te vangen, af te voeren en gelijktijdig te laten infiltreren in de ondergrond.

Kwaliteit

Kwaliteit is een rode draad doorheen de bedrijfsvoering van Webeco en wordt gedragen door het management, samen met een team van vakbekwame en ervaren medewerkers. Johnny Welkenhuysen: “De kwaliteit van onze producten en diensten is onderscheidend en doorslaggevend en komt onder meer tot uitdrukking in de productcertificaten die we mogen voeren. Alle producten die volgens een geharmoniseerde norm worden vervaardigd, zijn CE-gemarkeerd en indien van toepassing BENOR, NL-BSB,KOMO, Synergrid … En ze worden geleverd met een prestatieverklaring (DoP) met referentie naar de essentiële productkenmerken en -prestaties. WEBECO ontwerpt en produceert volgens de geldende Europese kwaliteitsnormen en -voorschriften. De betonproducten zijn voorzien van CE-markering 

Nieuwe vestiging

In 2019 opende Webeco een nieuwe hoofdvestiging op het industrieterrein in Brustem, Sint-Truiden. Hier werden zowel productie als administratie ondergebracht. De bestaande site op de Hasseltsesteenweg in Sint-Truiden werd omgebouwd en uitgebreid tot een prefab maatwerkafdeling.  Tweede helft dit jaar zijn bijkomende investeringen gepland om verder te kunnen inspelen op de vraag van de markt.  “Met deze nieuwe uitdaging gaan we ten volle de toekomst tegemoet”, besluit Johnny Welkenhuysen.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details