Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Hoge servicekwaliteit doortrekken in Limburg
Ivan Marchandise: “Limburgers en Luikenaars delen dezelfde warmte.”

Hoge servicekwaliteit doortrekken in Limburg

De commerciële verantwoordelijken van Marchandise SA zitten trouw op post aan de Manitou-stand om klanten en potentiële klanten op Matexpo te ontvangen. De specialist in de verkoop, verhuur en service van machines voor het verplaatsen en heffen van personen in de provincies Luik, Namen en Luxemburg heeft echter groot nieuws te melden: sinds 1 januari van dit jaar is het ook de Manitou-dealer voor Limburg. Voor Ivan Marchandise, algemeen directeur van het bedrijf uit Engis, is dit een logische ontwikkeling, gezien de geografische en culturele nabijheid tussen Limburg en Luik.

Marchandise (Deville tot 2008) is de oudste Manitou-dealer in België.

In het oosten van Wallonië is Marchandise al enige tijd de voorkeurpartner van bouwbedrijven, industrie, landbouwers en overheden voor alles wat te maken heeft met verreikers, hoogwerkers (Manitou), compacte laders (Gehl en Avant), vorkheftrucks (Toyota) en landbouwmachines (Pöttinger). Het bedrijf is al sinds 1968 partner van Manitou en is naar verluidt de oudste dealer in België. Het bedrijf Deville begon in 1958 met de verkoop van landbouwtractoren en is in de loop der jaren gegroeid door te diversifiëren, te moderniseren en te consolideren. De afgelopen 25 jaar is het bedrijf onder de naam Marchandise een toonbeeld van succes geworden dankzij het dynamisme, het enthousiasme, het professionalisme en de flexibiliteit van een hele ploeg.

Ivan Marchandise: “Wat wij het belangrijkst vinden, zijn de mensen die voor ons werken. In de eerste plaats moet je de juiste mensen vinden. En wat dat betreft mikken we hoog. Die hoge standaarden beginnen bij de vaardigheden van mensen. Sinds onze verhuis naar een nieuw pand in 2015 en de ontwikkeling van ons reputatie, krijgen we veel spontane sollicitaties. We besteden enorm veel tijd, energie en middelen aan het ondersteunen van onze nieuwe medewerkers, het uitwerken van hun carrièreplannen en opleiding. Iedereen volgt een integratieprogramma van enkele maanden langs verschillende afdelingen voordat ze terechtkomen op de plek waarvoor ze zijn aangenomen. Hoewel onze functies nog steeds sterk door mannen gedomineerd worden, zijn onze ongeveer vijftig medewerkers een goede mix van jong en oud, mensen uit verschillende vakgebieden, verschillende culturele achtergronden …

“Sinds onze verhuis naar een nieuw pand in 2015 en de ontwikkeling van ons reputatie, krijgen we veel spontane sollicitaties.”

Verkoop, verhuur en transport, service na verkoop en opleiding

Met uitzondering van Pöttinger landbouwmachines, is Marchandise uniek in het feit dat het bedrijf alle machines die het verkoopt ook verhuurt, wat momenteel neerkomt op een verhuurvloot van maar liefst 650 machines. Aangevuld met een permanente voorraad demonstratiemachines die voortdurend worden vernieuwd. De verhuurde machines, die perfect worden gecontroleerd en onderhouden, worden uiteindelijk tweedehands verkocht. Een grote meerwaarde voor de klanten, die zo altijd vinden wat ze nodig hebben: nieuw, gebruikt of huren. En als bonus is de kwaliteit van de dienst na verkoop uitstekend. Bovendien kunnen klanten een financieringspakket afsluiten via Manitou Finance. En de kers op de taart: Marchandise heeft ook een trainingscentrum voor machinisten, met IPAF-erkende certificaten voor hoogwerkermachinisten. Tot slot beschikt Marchandise ook over een eigen vloot vrachtwagens om de machines bij klanten af te leveren.

Het bedrijf uit Engis streeft naar een voortrekkersrol op het gebied van technologie en duurzaamheid, met daken vol zonnepanelen en een volledige digitale workflow, om maar twee voorbeelden te noemen.

De commerciële verantwoordelijken van Marchandise SA zitten trouw op post aan de Manitou-stand om klanten en potentiële klanten op Matexpo te ontvangen.

Ook voor Limburgse klanten

Tot voor kort werden de provincie Limburg en het Oosten van Vlaams-Brabant deels bediend vanuit Antwerpen en deels vanuit Nederland. Dit is niet langer het geval sinds 1 januari, toen Marchandise zijn contract met Manitou vernieuwde en deze sector voor de komende 5 jaar veilig stelde. Ivan Marchandise: “Op slechts 35 km van Tongeren waren we al heel dicht bij Limburg, maar we willen ons nu in het hart van de provincie vestigen. De Luikenaars en Limburgers delen dezelfde warmte. Mijn vrouw komt uit Tongeren en mijn zonen zijn meertalig. Mijn oudste Michaël, die enkele jaren voor het bedrijf heeft gewerkt, zetelt in de raad van bestuur, net als zijn broer Gilles, die de dienst na verkoop leidt. Nathan, mijn jongste zoon, is net afgestudeerd als industrieel ingenieur aan de UHasselt. Hij zal instaan voor de verkoop in onze Nederlandstalige tak. Het doel is om het over vijf jaar in Limburg net zo goed te doen als we de afgelopen 40 of 50 jaar in Wallonië hebben gedaan.”

De officiële komst van Marchandise in Vlaanderen zal zeker over de tongen gaan tijdens Matexpo. Net als de nieuwste innovaties van Manitou, met name op het gebied van elektrificatie.      ■

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details