Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Holcim België bouwt verder aan zijn duurzaamheidsproces

Holcim België bouwt verder aan zijn duurzaamheidsproces

De betoncentrales van Brussel en Merksem ontvangen het CSC-keurmerk

De betoncentrales van Brussel en Merksem (Antwerpen) verkregen deze zomer het CSC-keurmerk. Dit betekent dat alle schakels in de keten een bijdrage leveren aan duurzaamheid. Beide betoncentrales voldoen aan de strenge economische, maatschappelijke en milieuvriendelijke eisen alsook aan de eisen inzake de herkomst van de grondstoffen en de productiewijze.

De Concrete Sustainability Council (CSC) werd in de schoot van de World Business Council for Sustainable Development (WBCSD) opgericht met als doel een certificatiesysteem uit te werken gericht op maatschappelijk verantwoord ondernemen, specifiek voor bedrijven in de beton-, cement- en granulaten sector. Dit systeem geeft inzicht in de mate waarin bedrijven op een ecologische, sociale en economisch verantwoorde manier werken. Deze internationale organisatie wordt gesteund door tal van NGO’s en milieubewegingen.

Bart Daneels, CEO Holcim België: ‘’Inzetten op een continue verbetering van onze processen en het minimaliseren van onze milieu-impact maken deel uit van onze prioriteiten. Met het CSC-keurmerk gaat Holcim België nóg een stap verder.‘‘

Beton is wereldwijd nog steeds het meest gebruikte bouwmateriaal. Dit certificatiesysteem toont aan dat men met beton kan bouwen aan een duurzame, veilige en comfortabele wereld.

‘Beton is het bouwmateriaal bij uitstek en is essentieel voor de ontwikkeling van onze samenleving; we moeten er daarom alles aan doen om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen. Met deze certificering kunnen onze klanten erop vertrouwen dat het beton duurzaam geproduceerd is.‘‘

Beide centrales beschikken over het CSC Silver-keurmerk en zijn daarmee de eerste productielocaties voor stortklaar beton die gecertificeerd zijn in de 2 grootste steden van het land.

Wilt u meer weten over de CSC-certificering bij Holcim België?

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details