Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Nieuws

Hoogperformante kustharsen voor waterdichting en geotechnische oplossingen

Uitvoering-Polyac-BDM-Villers-la-Ville_werf-Willemen-InfraENT_
POLYAC® BDM is een hoog reactief en eenvoudig aan te brengen vloeibaar waterdichtingshars op basis van methylmethacrylaat (MMA).

Tekst | Resiplast / Niels Rouvrois

Beeld | Resiplast

27 september 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Resiplast profileert zich al jaar en dag als specialist in de productie en de ontwikkeling van kunstharsen voor de bouwindustrie. Zo beschikt het Wommelgemse bedrijf met het POLYAC® vloeibaar waterdichtingsmembraan en de SPETEC® waterdichtingsproducten en geotechnische oplossingen over zeer hoogwaardige toepassingen op het vlak van waterdichting.

POLYAC® vloeibaar waterdichtingsmembraan

POLYAC® BDM is een hoog reactief en eenvoudig aan te brengen vloeibaar waterdichtingshars op basis van methylmethacrylaat (MMA). Na uitharding vormt het een elastisch membraan met zeer hoge duurzaamheid en scheuroverbruggend vermogen. Het membraan zorgt voor de bescherming van verschillende spoorweginfrastructuur zoals bruggen, tunnels en onderdoorgangen van spoorwegen, ondergrondse metrostructuren, parkeergebouwen, stationsdaken, perrons … Voor geballaste en berijdbare constructies wordt bovenop het membraan een MMA-gebaseerde perforatiebestendige laag of slijtlaag en eindlaag voorzien. De POLYAC®-harsen kunnen zowel manueel als spuitend worden aangebracht. Ten opzichte van andere conventionele harsen onderscheiden MMA’s zich vooral door de snelle uitharding. Zelfs bij temperaturen onder het vriespunt behoudt het membraan zijn kwaliteiten. Een mooi voorbeeld is de renovatie van de monumentale brug op de spoorlijn doorheen de abdijruïne van Villers-la-Ville. POLYAC® BDM werd aan de bovenzijde van de monumentale bogen aangebracht waarna deze opnieuw geballast werden.

SPETEC® waterdichtingsproducten en geotechnische oplossingen

SPETEC®-producten worden vooral gebruikt voor waterdichting van ondergrondse constructies en voor de conditionering van de ondergrond, grondversteviging, coagulatie, slab-lifting en chemische inkuiping. Deze producten kunnen een oplossing bieden voor tal van ondergrondse constructies die te maken krijgen met waterdrukken en waterinfiltraties of -lekken: bouwkuipbeschoeiingen, tunnelsegmenten, ondergrondse metrostations, funderingen, rioolrenovaties, kelders …

SPETEC®-producten worden vooral gebruikt voor waterdichting van ondergrondse constructies, zoals deze bouwkuip in het centrum van Luik.

Preventieve en curatieve waterdichting

De producten binnen dit segment zijn eenvoudig te installeren en bestaan vooral uit hydrofilele zwelpastas of kits en synthetische of bentonietzwelbanden. Ze zijn preventief inzetbaar voor het dichten van constructievoegen, stort- en hernemingsvoegen, voegen tussen prefab­elementen, en het dichten van openingen, buisdoorgangen en doorboringen. SPETEC® SEAL, STOP, en SEWER polyurethaan en acrylaatinjectieharsen worden curatief gebruikt. Er zijn oplossingen voor droge en vochtige scheuren, maar eveneens voor het dichten van lekken met stromend water en dit binnen de halve minuut. De technische dienst van Resiplast zorgt voor de gepaste ondersteuning.

Geotechnische oplossingen

Verzakte betonstructuren tot zelfs spoorwegbeddingen op beton kunnen met de slab-liftingsproducten gecontroleerd gelift worden met de SPETEC® AP LIFT PU-schuimen. Holten of niet meer gebruikte structuren, buizen en schachten kunnen worden opgevuld met het zeer expansieve SPETEC AP FILL schuim. Met de SPETEC® AP STAB en AP SOIL bodemverbeterings- en stabilisatieharsen kunnen grond- en grindbermen tot op grote diepte worden verstevigd.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Olivia Castelein

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details