Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Beton

Husqvarna stelt zijn nieuwe PRIME™-gamma voor

Speciaal voor zware werkomgevingen

RV-771930_TIF kopiëren

9 oktober 2020 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Zeven jaar geleden zorgde Husqvarna met de lancering van zijn eerste hoogfrequente PRIME™-systeem voor een doorbraak in de sector van het betonzagen. Sindsdien is er in de markt heel wat veranderd en is het nu tijd voor een nieuwe Husqvarna PRIME™-technologie. Ditmaal werd gefocust op de ontwikkeling van een uiterst robuuste en krachtige uitrusting, speciaal voor zeer veeleisende toepassingen.

Het nieuwe gamma behelst een nieuwe kernboormotor (Husqvarna DM 700) en vier nieuwe doorslijpers (Husqvarna K 7000, K 7000 Ring in versies van 14 en 17 inch) alsook de K 7000 kettingdoorslijper. Dit modulaire systeem is volledig compatibel met de eerdere PRIME™-uitrustingen zodat klanten hun machinepark eenvoudig kunnen upgraden op het ritme van hun groeiende behoeften.

Centraal bij de lancering staat de nieuwe watergekoelde Husqvarna PP 70 krachtbron. Deze is ingesloten in een robuuste aluminium behuizing (IP65) die de interne componenten tegen vocht, schokken en stoten beschermt. Ook de elektrische aansluitingen en de bedieningsinterface werden opnieuw ontworpen om in alle veiligheid in modderige en vuile omstandigheden te werken.

“De Husqvarna PP 70 is specifiek ontworpen voor de zware omstandigheden waarin veel van onze klanten moeten werken”, aldus Mattias Holmdahl, Global Product Manager Power Cutters and Power Packs bij Husqvarna Construction Products.

Flexibele stroomtoevoer

Qua elektrisch vermogen is de Husqvarna meer dan flexibel. De stroom kan afkomstig zijn van welke bron ook die ter plaatse beschikbaar is: 3-fasig 200-480 V of 1-fasig 115-240 V (voor een maximale capaciteit is een 3-fasige stroomvoorziening vereist).

De nieuwe Husqvarna DM 700 optimaliseert het kernboren van 80 tot 600 mm

De nieuwe 6 kW boormotor in het PRIME™-gamma is voorzien van een volledig onderhoudsvrije hoogfrequente permanente-magneetmotor. Een interessant kenmerk van de Husqvarna DM 700 is de nieuwe motorregelingssoftware die met de transmissie met twee snelheden werkt om het toerental te optimaliseren voor boorbits van amper 80 mm tot 600 mm diameter. De DM 700 is watergekoeld en heeft geen luchtinlaatsleuven zodat hij volledig hermetisch is afgedicht tegen stof, vocht en vuil. De DM 700 mag dan al een zwaargewicht zijn op het vlak van vermogen, toch weegt hij slechts 13,6 kg.

Nieuwe Husqvarna K 7000-serie met zaagdiepte tot 450 mm

Met zijn nieuwe K 7000-serie van 6 kW PRIME™-doorslijpers is Husqvarna afgetekend leider op de markt van de draagbare doorslijpmachines. Het gamma behelst een doorslijper van 16 mm, een ringzaag in versies van 17 en 14 inch en een kettingzaag met een zaagdiepte van maar liefst 18 inch (450 mm). Alle doorslijpers in de K 7000-serie zijn voorzien van een nieuwe motorregeling met een vlottere stopfunctie. Tegelijk brengt Husqvarna een gloednieuwe serie van duurzame diamantkettingen uit, alsook een opzetstuk dat het algemene prestatieniveau verbetert. Zo kunt u dieper zagen en gaat de ketting langer mee. Het nieuwe gamma bevat kettingen in de prestatieklassen Goud en Zilver.

Compatibel met eerdere PRIME™-uitrustingen

U kunt uw bestaande Husqvarna hoogfrequente en PRIME™-uitrustingen eenvoudig in het nieuwe PRIME™- gamma integreren met behulp van de adapterkabel die als accessoire verkrijgbaar is.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
0%