Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Hybride waterdoorlatende klinker nu ook met BENOR-keurmerk
Met een minimale velling, een gesloten deklaag en een smalle voeg zorgt Hydro Store+ voor ongeëvenaard gebruikscomfort en meer veiligheid.

Hybride waterdoorlatende klinker nu ook met BENOR-keurmerk

Vorig jaar lanceerde STRADUS Hydro Store+, een innovatieve bestrating, uniek in zijn soort. Hydro Store+ combineert immers een gesloten deklaag en een smalle voeg met een poreus onderbeton. Zo koppelt de klinker de duurzaamheid van waterdoorlatende bestrating aan het comfort van gesloten bestrating. Inmiddels zijn de technische voorschriften PTV 126 uitgebreid met een nieuwe categorie ‘hybride producten’ en draagt Hydro Store+ het BENOR-keurmerk.

Nieuwe toepassingen

Hydro Store+ baant de weg voor nieuwe toepassingen van waterdoorlatende bestrating. Van winkelstraten, pleinen, parkings en speelplaatsen tot zelfs voetpaden. Allemaal plaatsen waar waterdoorlatende bestrating het vaak niet wint van klassieke bestrating. Denk aan poreuze stenen die niet sterk genoeg zijn voor eventuele belasting. Of stenen met een verbrede voeg of drainageopeningen, die leiden tot minder comfort en veiligheid. 

Hydro Store+ daarentegen kan rekenen op een vernieuwende en hybride samenstelling, waardoor deze verharding heel geschikt is voor de publieke ruimte.

Hydro Store+ baant de weg voor nieuwe toepassingen van waterdoorlatende bestrating.

Gebruikscomfort en veiligheid

Met een minimale velling, een gesloten deklaag en een smalle voeg zorgt Hydro Store+ voor ongeëvenaard gebruikscomfort en meer veiligheid. Zo kan je er vlot op stappen en rijden met bv. een rolstoel. Daarnaast zijn rolgeluiden minimaal hoorbaar, wat voor de omgeving een stuk aangenamer is. 

Bewezen waterdoorlatendheid

Hydro Store+ wordt gekenmerkt door een verjonging aan de bovenzijde, die zorgt voor een smalle opening in het loopvlak. Die is niet breder dan 6 mm en dus veel smaller dan bij betonstraatstenen met een verbrede voeg of drainageopeningen. Via de voeg duikt het water onder de sierdeklaag, tot in het poreuze onderbeton, dat daarna zijn werk doet. Met hoge performantie als gevolg.

Hydro Store+ blijkt even performant als betonstraatstenen met een verbrede voeg of drainageopeningen. Naar aanleiding van deze innovatie werden de technische voorschriften PTV126, van toepassing op waterdoorlatende betonstraatstenen, intussen uitgebreid met een nieuwe categorie ‘hybride producten’ én draagt Hydro Store+ als eerste product binnen die categorie het BENOR-keurmerk.

Hoogwaardige afwerking

Elke publieke ruimte vraagt ook op esthetisch vlak andere keuzes. Daarom bieden we Hydro Store+ aan in verschillende formaten, afwerkingen en kleuren. Zo combineer je duurzaamheid, gebruiksvriendelijkheid en esthetiek.      ■

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details