Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Openbare ruimte

Innovatieve oplossingen voor verouderde straatsituaties

Naamloos-2 kopiëren
Aquava is een scharnierend straatkolkrooster (klasse D400), vergrendeld door vier elastische baren en met een antislippatroon.

Tekst | Tekst | Niels Rouvrois Beeld | Fondatel-Lecomte

18 februari 2021 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Een van die oplossingen is de Silentas-ring. Meestal zijn gietijzeren straatkolken en deksels voorzien van rubberen afdichtingen, waarvan de meesten zwaluwstaartvormig zijn. Het was absoluut noodzakelijk om een ​​oplossing te vinden voor de geluidsoverlast van de traditionele straatkolken. Daarom innoveerde Fondatel-Lecomte met Silentas, een 2 mm dikke HDPE Shore 80 afdichting. 

De Shore-schaal meet de hardheid van het gebruikte materiaal. In het geval van Silentas is de hardheidsindex 80 (met een maximum van 100). Silentas bevindt zich daarmee in een categorie van materialen die een aanzienlijk gewicht kunnen dragen, zonder het risico dat rubberen stukken loskomen. Ten slotte valt de afdichting dankzij het concept niet in de vrije opening van de buffer.

Silentas is een 2 mm dikke HDPE Shore 80 afdichting

Aquava

De Aquava roosters zijn op hun beurt de uniforme oplossing om verouderde, klepperende roosters van straatkolken te vervangen. Aquava is een scharnierend straatkolkrooster (klasse D400), vergrendeld door vier elastische baren en met een antislippatroon. Het door COPRO gecertificeerde rooster zorgt voor een optimale opslorping van het regenwater met 2 niveaus: het bovenste niveau met overlangse sleuven voor een ideale opslorping en het onderste niveau met loodrechte sleuven voor de weerstand. De veiligheid voor fietsers wordt gewaarborgd door de golvingen op de bovenste staven.

Ergonomische sleutel

Een derde innovatie en praktische oplossing van Fondatel-Lecomte is de ergonomische sleutel, de enige juiste en ergonomische manier om straatdeksels te openen en te sluiten. De ergonomische sleutel is compatibel met de ARTI- en VIA-wegenisdeksels en is eveneens geschikt om bouten van deksels te ver- en ontgrendelen. 

Innovatie

Het is duidelijk dat innovatie hoog op de prioriteitenlijst staat bij Fondatel-Lecomte. De gieterij werkt continu aan het verbeteren van haar producten en dat bewijst ze onder andere met innovaties zoals de
Silentas-ring, de Aquava roosters en de ergonomische sleutel.     


Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Olivia Castelein

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details