Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Integratie van diverse disciplines als troef bij realisatie van totaalproject

Integratie van diverse disciplines als troef bij realisatie van totaalproject

Voor de bouw van een nieuwe vestiging in Ham voor de productie van welfsels en predallen deed Fingo een beroep op Aannemingsbedrijf Aertssen. De allround bouwpartner voerde het project, gelegen op een 8 ha grote site, van a tot z uit. “Van studie en ontwerp tot en met de volledige uitvoering, inclusief de gehele coördinatie. En dat in minder dan een jaar tijd”, aldus Werner Verreydt, werfleider bij Aannemingsbedrijf Aertssen.

In Ham bouwde betonwelfselproducent Fingo een nieuwe fabriek. Van start tot finish realiseerde Aannemingsbedrijf Aertssen  de ontwikkeling van de 8 ha grote site. Door het gebruik van zonnepanelen, een eigen windmolen en recuperatie van regenwater kiest Fingo voor een duurzame productie op de nieuwe site. Een ingesteldheid die perfect pas binnen de filosofie van Aertssen. Het project omvat een herontwikkeling en uitbreiding van het bedrijventerrein in het kader van extra tewerkstelling en met de bedoeling om de omringende omgeving naar een hoger niveau te tillen. Het bedrijventerrein wordt door de goede ligging aan de E313 en het Albertkanaal specifiek voorbehouden voor bedrijven uit de transport-, distributie- en logistieke sector.

Aertssen

Het project omvat een herontwikkeling en uitbreiding van het bedrijventerrein in het kader van extra tewerkstelling en met de bedoeling om de omringende omgeving naar een hoger niveau te tillen.

 

Aertssen was vanaf het voorbereidende onderzoek betrokken bij het project. Van ontbossing, de sloop van gebouwen, het afgraven van 19.000 m³ grond en het ophogen van 40.000 m³ grond tot het vervoeren van diverse windmolenonderdelen naar de nieuwe locatie, een vlekkeloze installatie van de windmolens en het realiseren van een draagkrachtige ondergrond en nieuwe riolering. Werner Verreydt: “En tot slot kozen we voor een hoogwaardige groenaanleg, met extra aandacht voor de afwerking van het beton, de buffering en infiltratie van het regenwater in samenwerking met SB Notermans.”

Aertssen

Aertssen was vanaf het voorbereidende onderzoek betrokken bij het project.

 

Horizontale drains

Gezien de lage ligging en het moerassige karakter van het bestaande terrein liet Aertssen horizontale drains plaatsen om tijdens de werken continu water te kunnen afpompen om droog te kunnen werken. Jasper Delen: “Verder groeven we de kelders, de portaalkraanfunderingen en de gebouwfunderingen uit. Alles samen goed voor 19 000 m³. Na het rechttrekken van het gebouw plaatsten we 70 000 m² funderingen, 37 000 m² betonverharding, 3200 m riolering in verschillende diameters en 1500m wachtbuizen. De integratie van de verschillende disciplines – infra-, sloop- en grondwerken – maakten dit project extra bijzonder. Zoals steeds werden we hierbij ondersteund door onze in-house afdeling van Aertssen Services, die onze machines in topconditie houdt”, verduidelijkt Jasper Delen, eveneens werfleider bij Aertssen.

Aertssen

“De integratie van de verschillende disciplines – infra-, sloop- en grondwerken – maakten dit project extra bijzonder.”

 

Project op maat

Voor Aertssen was dit een schoolvoorbeeld van een project op maat. Werner Verreydt: “Doordat we alle werken voor onze rekening nemen, kunnen we een totaalpakket aanbieden aan de klant en dat is een grote meerwaarde. Op technisch vlak is dit een project dat perfect in onze kraam past. De grootste uitdagingen in dit verhaal waren de deadline en de weersomstandigheden. De vergunningen namen heel wat tijd in beslag waardoor we pas in het najaar van 2018 konden starten. En in de zomer van 2019 moest de nieuwe vestiging gebruiksklaar zijn want Fingo wilde zo snel mogelijk beginnen produceren.”

Maar net in die efficiënte manier van werken liggen naar eigen zeggen de sterktes van Aertssen. “De snelheid van werken en het snel kunnen schakelen door de verschillende in-house disciplines zorgen ervoor dat we op een deskundige wijze strakke deadlines behalen. En dit uiteraard zonder aan kwaliteit in te boeten”, besluit Werner Verreydt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details