Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
ISO-accreditatie garandeert correcte meetresultaten
Kalibratie en herstelling van dynamische plaatproef.

ISO-accreditatie garandeert correcte meetresultaten

Opgericht in 1992 is BAG-MacBen uitgegroeid tot een toonaangevende speler in de ruime service en engineering bij de verkoop en onderhoud van hoogwaardige testapparatuur voor de beton- en bouwsector. Voor de drukproefmachines, trekproefmachines, hydraulische meetsystemen op drukcilinders en weegschalen is het bedrijf uit Sint-Niklaas officieel ISO 17025 geaccrediteerd (erkenning Belac 410-CAL). “Meten is weten, maar wij willen weten wat we meten”, vertelt architect Nele Gijbels, site manager bij BAG-MacBen.

De kracht van BAG-MacBen is enerzijds een zorgvuldig samengesteld assortiment dat bestaat uit hoogtechnologische toestellen en kwaliteitsvolle verbruiksgoederen, en anderzijds een nauwe samenwerking met diverse belangrijke topfabrikanten zoals Matest,
Pavetest, Zorn, Cooper Technology … BAG-MacBen richt zich hierbij op de belangrijkste marktsegmenten in het domein van de bouw en constructie: de bouwbedrijven en aannemers, de geotechnische en bouwkundige onderzoekscentra en de educatieve instellingen.

Kalibratie en service van drukproefmachine met meerdere kanalen.

Breed spectrum

De gerenommeerde speler is gespecialiseerd in de kalibratie van deze toestellen volgens NBN EN ISO 17025:2017. Nele Gijbels: “En die ISO-accreditatie is een grote meerwaarde. BAG-MacBen behoort tot een grotere groep van bedrijven die allemaal ISO-geaccrediteerd zijn. Er is dus een heel breed spectrum waar de klanten een beroep op kunnen doen. De groep is actief over heel Europa, maar staat vooral in de Benelux bijzonder sterk. Op dit moment is BAG-MacBen ISO-geaccrediteerd voor weegschalen en proefdrukmachines, zowel op druk als op trek. Uiteraard zijn we enkel geaccrediteerd voor materieel dat binnen onze scope valt. Een weegschaal tot 1.000 kg kunnen we niet aan onder accreditatie. Maar kalibraties van weegschalen tot 160kg kunnen altijd uitgevoerd worden met ijkgewichten M1 van 1g tot 160kg.”

BAG-MacBen benadert vooral de verkoops- en distributiekanalen die oog hebben voor de moderne onderzoeks- en testtechnieken en die de nodige aandacht schenken aan de permanent correcte kalibraties van hun toestellen en hun producten. Nele Gijbels: “Tot op dag van vandaag zijn we de enige commerciële speler met een ISO 17025 accreditatie binnen de bouwsector. Aan het behalen van deze certificatie ging een intensief en tijd­rovend proces vooraf. Het is niet eenvoudig om het te krijgen en zeker niet om het te houden. Zo worden we geregeld gecontroleerd door accreditatieinstelling Belac, om onzekerheden uit te sluiten en correcte meetresultaten te blijven garanderen. Meten is weten, maar wij willen weten wat we meten. Je kan op een weegschaal 1 kilo aflezen, maar is het dan ook exact 1 kilo? Die meetonzekerheden sluiten wij uit en dat is een grote meerwaarde en geruststelling voor onze klanten.”

Kalibratie en service van weegschalen.

Zowel service als kalibratie

BAG-MacBen biedt zijn klanten zo de mogelijkheden om groei en competitiviteit te bevorderen. En dat met een focus op een investeringsplan met prioriteiten in productontwikkeling, continue bijstand en vorming met een daarop afgestemd personeelsbeleid en een dienst-na-verkoop. 

Of het nu gaat over beton, cement, bodems, granulaten, asfalt … BAG-MacBen zorgt naar eigen zeggen voor Concrete Quality Solutions. “Dankzij het Belac-logo weten klanten en keurinstanties dat ze op beide oren kunnen slapen. En die ontzorging stelt onze klanten in staat zich volop te focussen op hun eigen corebusiness. Bovendien is een ISO-geaccrediteerde meting verplicht wanneer er aan de Benor-toepassingsreglementen voldaan moet worden. Het uitvoeren van meetproeven is doorgaans verplicht en de kalibratie moet gebeurd zijn door een ISO-geaccrediteerde partij zoals BAG-MacBen. Maar BAG-MacBen gaat verder dan het kalibreren van toestellen. We zetten heel sterk in op service. Dat gaat van het installeren en herstellen van apparatuur tot het geven van advies aan klanten die een nieuw labo willen bouwen. We denken steeds oplossingsgericht mee met de klant”, besluit Nele Gijbels.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details