Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Jong bouwchemisch bedrijf levert vezelversterkte lijm voor borduren van nieuwe brug in Tilff
De nieuwe Tilff-brug, die gebouwd wordt in opdracht van SPW en Infrabel, zal niet alleen de Ourthe maar ook spoorlijn 43 oversteken.

Jong bouwchemisch bedrijf levert vezelversterkte lijm voor borduren van nieuwe brug in Tilff

Voor het verlijmen van de borduren op de brug deed hoofdaannemer BAM Galère een beroep op het productgamma van bouwchemiespecialist EUCOCHEM. “Onze Cermiroad FIX scoorde op het vlak van aanhechting het best tijdens de testen”, vertelt Bert Dendooven, Managing Director van EUCOCHEM.

De nieuwe Tillf-brug, gebouwd in opdracht van SPW en Infrabel, zal niet alleen de Ourthe maar ook spoorlijn 43 oversteken. De bijzondere brug bestaat uit twee verdiepingen, waarbij de zwakke weggebruiker onderaan de oversteek maakt en voertuigen bovenaan kunnen passeren. Voor het plaatsen van de borduren was BAM Galère op zoek naar de meest geschikte lijm. Bert Dendooven: “Onze Cermiroad FIX van Cermix werd aangeraden door het studiebureau en uit testen bleek ook dat dit product het beste scoorde op het vlak van aanhechting.”

Cermiroad FIX is een cementgebonden, vezelversterke lijm met speciale additieven.

Voor die aanhechting moest er rekening gehouden worden met waterdichting enerzijds en asfalt anderzijds. Bert Dendooven: “De zijkant van de borduur moest hechten aan de waterdichting, maar aan de onderkant zat er bovenop de waterdichting nog een laag asfalt. Het voordeel van Cermiroad FIX is dat het op beide oppervlakken een uitstekende aanhechting verzekert. Voor een goede aanhechting aan de waterdichting is het wel aangeraden om deze in te zanden. Cermiroad FIX is een cementgebonden, vezelversterke lijm met speciale additieven. Het product heeft een hoge mechanische resistentie, een goede weerstand tegen sulfaten (zeewater, in riolering, enz..) en is resistent tegen strooizouten en vries- en dooicycli. Cermiroad FIX blinkt ook uit in uitvoeringsgemak.”

Officiële Cermix-dealer

Als bouwchemiespecialist voor de Benelux-markt helpt en adviseert EUCOCHEM zijn klanten van a tot z gedurende het hele project. En dat met eigen producten met het EUCOCHEM-label en als officiële Benelux-dealer van Cermix. “Voor de brug in Tillf werd de Cermiroad FIX gebruikt, maar ook voor andere toepassingen heeft het Cermiroad-assortiment een oplossing. Zo zijn er bijvoorbeeld Cermiroad PAVE voor straatstenen en Cermiroad JOINT voor de voegen tussen de straatstenen. Cermiroad MB, tot slot, is microbeton beschikbaar in grijs en zwart en geschikt voor herstellingen aan het wegdek of het herstellen van verzakte riooldeksels.”

Breed productgamma

Met repair, sealants & adhesives, waterproofing, road & infrastructure, covering & protection, industrial flooring, tiling en roof mikt EUCOCHEM op acht pijlers. En het productgamma is ruim. Reactieve harsen om te injecteren, kunstharsvloeren voor de industrie of voor parkeerdekken, hydrofoberende middelen, corrosiebescherming voor gewapend staal in beton … “Voor iedere renovatiespecialist of algemene bouwaannemer biedt EUCOCHEM producten van kelder tot dak, maar ook voor grote infraprojecten. Met het brede en kwalitatieve productgamma mikken we op zowel de grote spelers als op de lokale aannemers”, besluit Bert Dendooven. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details