CBS Beton
01:18
16-08-2018

Keerwanden met gelijke bovendikte vangen hoogte­verschillen mooi op

Keerwanden die naadloos op elkaar aansluiten, ook bij een combinatie van verschillende hoogtes: het is een esthetisch voordeel dat leidt tot een opvallend mooier eindresultaat. Dankzij de gelijke bovendikte van 10 centimeter, ongeacht de hoogte van de keerwand, is het gestroomlijnde CLF10GS-gamma van prefabbetonfabrikant CBS Beton dan ook erg gegeerd.

Zo’n drie jaar geleden besloot CBS Beton een gamma op de markt te brengen dat toelaat om ook bij kleine of grote niveauverschillen een keerwand te plaatsen die eruitziet als één mooi geheel. Leen Dewaele, verantwoordelijke sales en marketing: “Ons CLF10GS-gamma bestaat uit L-elementen en hoekoplossingen die elk beschikken over een licht afgeronde bovenkant met een dikte van 10 centimeter. Tot een hoogte van 150 centimeter is de wanddikte overal gelijk. Bij de wanden vanaf hoogte 175 centimeter is enkel het bovenste gedeelte 10 centimeter dik en verbreedt het element naar onderen om de stabiliteit te kunnen garanderen.”

CBS Beton
Er is een groeiende interesse in keerwanden met een print, zoals deze wand met rotsmotief. 

Vlotte plaatsing
Het esthetische aspect is niet het enige voordeel van het CLF10GS-gamma. Dewaele: “Aan beide kanten van de elementen is de voet steeds ongeveer 1 centimeter smaller dan de wand zelf. Dat geeft iets meer speling wanneer ze via de tand-groefverbinding tegen elkaar geplaatst worden. We merken dat steeds meer klanten de voordelen van dit gamma ontdekken en ook vragen naar hogere wanden. Daarom hebben we het aanbod recent nog uitgebreid met elementen tot 4 meter hoog.”

CBS Beton
CBS Beton investeerde ook in een speciale bekisting voor de productie van kopmuren op maat.

Kopmuren en keerwanden met print
Naast het uitgebreide gamma keerwanden investeerde CBS Beton ook in een nieuwe bekisting: “Klanten benaderen ons steeds vaker voor specifieke elementen op maat. Dat is niets nieuws voor ons, maar om beter aan de vraag te kunnen voldoen, kochten we een speciale bekisting aan voor de productie van onder meer kopmuren tot wel 16 meter lang. Ook ander maatwerk wordt steeds vaker gevraagd. Zo produceren we sinds twee jaar wanden met een print in bepaalde kleuren, zoals antraciet. We hebben genoeg klanten voor wie keerwanden geen louter functionele constructie zijn: zo’n print geeft de elementen meteen een unieke look.”     

Tekst | Frie Van der Planken  Beeld | CBS Beton
Uitgelichte afbeelding: 
Omdat de keerwanden uit het CLF10GS-gamma bovenaan allemaal even breed zijn, oogt het eindresultaat bij een combinatie van verschillende hoogtes erg strak. 

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen

GROND/WEG/WATERBOUW partners

HolcimIsofaq