enci-groeve maastricht
01:06
14-03-2016

Keerwanden met rosachtige structuur voor ENCI-groeve in Maastricht

De ENCI-groeve in Maastricht gaat een nieuwe toekomst tegemoet. De huidige commerciële cement- en mergelwinning wordt stopgezet in 2018 en maakt plaats voor een bedrijventerrein en een 40 meter hoog uitzichtplatform, dat eind vorig jaar al is ingehuldigd. Keerwanden met een rotsachtige structuur zorgen voor een authentieke en creatieve toets.

Het uitkragend uitkijkplatform biedt bezoekers van het natuurrijk gebied een schitterend uitzicht over de omgeving. Al snel werd duidelijk dat er keerwanden met een natuurlijk uitzicht nodig waren aan de achterkant van het platform. Na een uitgebreide rondvraag bleek dat het geen sinecure was om een leverancier te vinden die L-vormige keerwanden met een gestructureerd oppervlak kon leveren (zowel aan de rug- als aan de voetzijde). De ingenieurs van VB Beton kwamen echter tot een geschikte oplossing: het oppervlak aan de voetzijde een gestructureerd uiterlijk geven door het productieproces van de keerwanden om te gooien. Er werd geopteerd voor een rotsachtige structuur, waardoor de keerwanden echte designelementen zijn die zowel een functionele als esthetische functie vervullen.

Primeur
Dankzij de grote productiecapaciteit van VB Beton konden de keerwanden drie weken na aanvraag geleverd worden, tot groot plezier van Knols Projects BV. De drie meter hoge keerwanden zijn de eerste in hun soort in Nederland, een absolute primeur dus. In totaal werd er 60 meter van deze unieke elementen geplaatst. Een leuk detail is dat de keerwanden geproduceerd werden met cement dat in de ENCI-groeve ontgonnen is. Bij VB Beton zijn ze alvast uiterst tevreden over het project: “Dankzij een competent en innovatief team slaagden we erin iets te produceren wat onze concurrenten niet konden. We trachten altijd mee te denken met de klant en aan hun wensen te voldoen. Dit vraagt van ons extra inspanningen, maar bij VB Beton zijn we altijd bereid dat tikkeltje extra te doen voor de klant en het onmogelijke waar te maken. Het doet me dan ook plezier dat we ons steentje hebben kunnen bijdragen aan dit mooie project”, aldus Tom Ketels, commercieel manager van VB Beton.

Beeld: VB Beton

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen

GROND/WEG/WATERBOUW partners

alkernC10159266_336F-LN