Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Knowhow, ervaring en veiligheid vinden elkaar onder water

Knowhow, ervaring en veiligheid vinden elkaar onder water

Jaarlijks worden in België tal van maritieme werken civiele onderwaterbouwwerken opgestart, uitgevoerd en afgerond. Een belangrijke rol is daarbij weggelegd voor de duikers die onder water sluizen herstellen, waterwegen vrijmaken en schepen weer op weg helpen. Specialist in deze materie is DB Diving, een jong Belgisch duikersteam van lassers, mechaniekers en monteurs.

DB Diving werd 2 jaar geleden opgericht door zaakvoerder Bart Dehing. “Met de nodige ervaring in onderwaterbouw reeds op zak behaalde DB Diving in 2017 de nodige certificaten om de werken uit te voeren”, aldus de zaakvoerder. “We focussen hoofdzakelijk op civiele en maritieme werken. Onderwaterbouw, laswerken aan schepen, herstellingswerken aan beton, sluizen onderhouden, waterwegen vrijmaken… Op het vlak van onderhoud en herstelling bieden we een totaalpakket aan. Ook lichte baggerwerken behoren tot onze diensten en voor de grote baggerwerken werken we regelmatig samen met de grote spelers. Tot onze tevreden klanten behoren onder andere Herbosch Kiere, De Roeck NV, De Brandt, Jan De Nul, Artes, HYE, Van Huele Gebroeders, De Vlaamse Waterweg en DuPont Ieper.”

Jaarlijks worden in België tal van maritieme werken civiele onderwaterbouwwerken opgestart, uitgevoerd en afgerond.

Onder en boven water

De diensten van DB Diving gaan dus zeer breed. Bart Dehing: “Niet alleen onder, maar ook boven water zijn we actief. Het gebeurt dat we sluisdeuren uit het water halen, naar ons depot overbrengen, daar herstellen en naderhand terugplaatsen. Dergelijke werken voeren we volledig zelfstandig uit. Een voorbeeld hiervan is de Sint-Jorissluis in Gent, die we volledig hebben hersteld. Ons depot bestrijkt een oppervlakte van 1.200 m², waarvan 600 m² overdekt en 600 m² in open lucht. Of we onder of boven water actief zijn, hangt volledig af van de aard van de werken. Het herstellen van scharnieren of stootblokken of het vervangen van rubbers kan bijvoorbeeld perfect onder water.”

Het team van DB Diving bestaat uit 12 ervaren duikers.

Flexibiliteit en veiligheid

Flexibiliteit en veiligheid spelen een cruciale rol in de dagdagelijkse werken van DB Diving. “Veiligheid is een absolute prioriteit”, is Bart Dehing duidelijk. “Als de werkomstandigheden niet veilig zijn, dan zoeken we een oplossing die de veiligheid garandeert. We denken ook steeds mee met de klant. Wat flexibiliteit betreft zijn we 7 dagen op 7 en 24 uren op 24 bereikbaar. En in 9 gevallen van de 10 zijn we binnen de 3 uren ter plekke.”

Het DB Diving team bestaat uit 12 duikers en daaronder mag je ook de zaakvoerder tellen. “Ik zit nog iedere dag in het water. Omdat ik het niet kan missen en omdat het noodzakelijk is om de vinger aan de pols te houden. In de duikwereld is het erg belangrijk om te blijven innoveren en dat kan het best door voeling te houden met de praktijk”, besluit Bart Dehing.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details