Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
‘Koersmix, een steeds groter begrip in België’
Koersmix is de verzamelnaam voor de halfverhardingen van koers. Deze mengsels zijn in verschillende kleuren beschikbaar en kunnen zelfs op wens van de klant hierop aangepast worden.

‘Koersmix, een steeds groter begrip in België’

Koers produceert al ruim 25 jaar halfverhardingen en behaalde hier veel succes mee in Nederland en Duitsland. Na een jarenlange ervaring met het ontwikkelen- en aanleggen van halfverhardingen maakte het van oorsprong Nederlands familiebedrijf Koers de overstap om haar markten uit te breiden naar haar zuidelijk buurland. Ondertussen zijn er al duizenden vierkante meters aan Koersmix halfverhardingen aangelegd in België. De paden van Koers zijn veelal terug te zien in recreatieve omgevingen zoals (natuur)parken of in het bos, maar het wordt ook steeds vaker toegepast als alternatief voor beton en asfalt in dorpen en steden. Ondertussen is Koers alweer ruim acht jaar actief in België en vormt Koersmix een steeds groter begrip.

KOERS

Koers ontwikkelt duurzame en milieuvriendelijke halfverhardingen voor het verbeteren van trage wegen, recreatieve wandel- en fietsroutes, paden in parken, tuinen en door landschappen. Doordat Koersmix water absorbeert en langzaam doorlaat naar de ondergrond, wordt het bodemleven niet verstoord en blijven de paden ook bij zomerse temperaturen lekker koel. Daarnaast heeft onkruid niet zo snel vat op de paden. De producten zijn in eigen beheer ontwikkeld en worden geproduceerd in een computergestuurde mengcentrale op een nagenoeg CO2 neutrale productielocatie. Voor een deel van gerecycleerde materialen, met daarbij als belangrijke hoofdpunten, de milieutechnische eigenschappen en kwalitatief een goed en duurzaam product. Na einde levensduur is het materiaal weer volledig herbruikbaar. 

Koers ontwikkelt duurzame en milieuvriendelijke halfverhardingen voor het verbeteren van trage wegen, recreatieve wandel- en fietsroutes, paden in parken, tuinen en door landschappen.

DUURZAAMHEID

Op de CO2 neutrale productielocatie van Koers bevinden zich onder meer een wasinstallatie, puinbrekerij en de computergestuurde mengcentrale. Al deze elektrische installaties worden aangedreven door middel van zelfopgewekte zonne-energie. Hiervoor is een eigen zonnepanelendak voorzien van 1.600 zonnepanelen. Naast ons duurzame productieproces, rijden onze trucks, machines en firmawagens op GTL-fuel. Dit is een vloeibare brandstof gemaakt van aardgas. Het verbrandt schoner dan conventionele diesel uit aardolie en produceert daardoor minder lokale uitstoot en minder zichtbare zwarte rook. Bovendien is het veilig in gebruik.

KOERSMIX

Koersmix is de verzamelnaam voor de halfverhardingen van koers. Deze mengsels zijn in verschillende kleuren beschikbaar en kunnen zelfs op wens van de klant hierop aangepast worden. De halfverhardingen waar Koers mee bekend op de markt is, zijn KoMex (naturel, geel, rood en antraciet) en KoMex BIO (naturel), DurEko-mix en DurEko-mix BIO (grijs gemêleerd) en KoTRec BIO (verharding). Daarnaast is er ook een verharding ontwikkeld, KoTRec BIO (naturel), welke qua sterkte tussen halfverharding en beton in zit en gebonden wordt middels een cementloos bindmiddel. De BIO varianten zijn iets zwaarder te belasten dan de mineraal gebonden halfverhardingen.

KENMERKEN

Wat de halfverhardingen van Koers onderscheidt, is het zelfherstellend vermogen, de hoge erosiebestendigheid en de grote draagkracht. Bovendien zijn ze onderhoudsarm, rolstoelvriendelijk, scheuren ze niet onder invloed van bijvoorbeeld boomwortels. Koersmix is niet alleen een uitstekend alternatief voor schelpenpaden, maar ook voor paden van dolomiet. Dolomiet bestaat vrijwel geheel uit kalk, welke schadelijk is voor planten en bomen. Daarnaast spoelt het materiaal uit na een langdurige regenval en blijft het aan de schoenzolen plakken. 

Koers heeft een eigen zonnepanelendak met 1.600 panelen.

GROEIENDE VRAAG

Koers merkt de laatste jaren een stijgende vraag naar milieuvriendelijke halfverhardingen. Tegenwoordig houden we ons steeds bewuster bezig met het feit dat het klimaat opwarmt en achteruit gaat. Daarom is het opmerkelijk dat steeds meer organisaties en overheden kiezen voor een water absorberend product bij de inrichting van de openbare ruimte. 

HOFLEVERANCIER

Koers bestaat intussen meer dan honderd jaar en mocht daarom het Predicaat Hofleverancier van de Nederlandse koning Willem-Alexander ontvangen. Dat is een speciale titel voor kleine en middelgrote bedrijven die minstens honderd jaar bestaan en een onberispelijke reputatie hebben. Naast halfverhardingen voor wandel- en fietspaden, produceert Koers tevens mengsels die geschikt zijn voor zwaardere belastingen zoals landbouwwegen en parkings. Koers kan de wegen ook volledig aanleggen en onderhouden en biedt zo een totaalpakket aan.      

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details