Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Kranen die overtuigen door betrouwbaarheid

Kranen die overtuigen door betrouwbaarheid

Goed personeel is schaars. Om zijn machinist die van Willebroek naar Hoboken verhuisde tevreden te houden, verhuisde Belgian Scrap Terminal ook de nieuwe Sennebogen 835 mee naar de andere site. “Omdat hij er het liefst mee werkt. Ze draait veel stabieler”, vat technisch directeur Kris De Rijbel de motivatie erachter samen. De specialist in de recyclage van ferro en non-ferro metalen heeft intussen verspreid over zijn zes sites, acht Sennebogen kranen in dienst. Omdat de kranen overtuigen door hun betrouwbaarheid, maar ook omdat de service van verdeler SMT top is.

Belgian Scrap Terminal (BST) is een op en top familiebedrijf waar intussen met Caroline Craenhals de vierde generatie aan het roer staat. Vanuit zijn hoofdkwartier in de Haven van Antwerpen en sites in Willebroek, Luik, Aarlen, Hoboken en Givet, recycleert BST jaarlijks 1,5 miljoen ton waardevolle nieuwe grondstoffen. Technisch directeur Kris De Rijbel vertelt: “Alle mogelijke vormen van schroot zijn welkom bij ons. Of het nu gaat om ferro of non-ferro, om conserven of bouwafval, om een binnenschip met 4.000 ton of een particulier met 5 kg. We gaan vervolgens aan de slag om dat materiaal zo hoog mogelijk te valoriseren voor hergebruik of recyclage. Voor autowrakken bijvoorbeeld slagen we erin om 97,5% van het materiaal weer een tweede leven te geven.” Niet alleen in wat BST doet, draagt het duurzaamheid in het hart, maar ook in de manier waarop. “We trekken resoluut de kaart van transport via het water om onze CO2-voetafdruk zo laag mogelijk te houden”, aldus De Rijbel.

Met de Sennebogen 835 haalde Belgian Scrap Terminal een kraan in huis die uitblinkt in veelzijdigheid.

De perfecte allrounder

Kranen maken een belangrijk deel uit in de dagelijkse werkzaamheden op de terreinen van BST. Ze zorgen voor uitsortering van het schroot, het laden van schepen en zeecontainers, de bevoorrading van de shredders … Om te zorgen dat er efficiënt en betrouwbaar gewerkt kan worden, was er nood aan twee nieuwe kranen. De Rijbel: “We hebben de vergelijking gemaakt tussen de verschillende merken en Sennebogen wist het meest te overtuigen. Met de Sennebogen 835 halen we een kraan in huis die uitblinkt in veelzijdigheid. Ze beschikt over de ideale maten: klein genoeg om containers verticaal te laden, snel genoeg om de shredders te bevoorraden, maar ook groot genoeg om schepen vol te laden. Kortom, een echte allrounder.” Doorslaggevend in dit geval was de service. “Kranen zijn hier echte productiemachines, wij kunnen ons geen stilstand veroorloven. Bovendien verhuizen ze geregeld tussen de sites om altijd op de meest efficiënte manier aan het werk te zijn. Dat SMT een uitstekende service over het hele land kan waarborgen, zelfs in onze site helemaal in Luxemburg, maakt ze tot een bijzonder betrouwbare partner. Je mag ze gerust hofleverancier noemen, want er rijden hier ook al de nodige Volvo diepladers rond”, vertelt De Rijbel met een knipoog.

Eenvoud resulteert in betrouwbaarheid

De eerste van de twee kranen die geleverd werd, landde niet waar ze oorspronkelijk bedoeld was. Het werd Hoboken in plaats van Willebroek. “Onze machinist van Willebroek werd ingezet in Hoboken. Hij had het er moeilijk mee dat hij dan zijn nieuwe Sennebogen 835 zou mislopen en met een andere kraan aan de slag moest. Daarom hebben we besloten om de kraan met hem mee te verhuizen. Waarom hij er zo graag mee werkt? Hij vindt ze stabieler. Kwaliteit staat voorop in al onze materiaalkeuzes. De kranen van Sennebogen werken volgens het principe ‘keep it simple’: ze is zo eenvoudig mogelijk gebouwd om toch zeer complexe taken betrouwbaar uit te voeren. Je voelt dat ze onze markt ook echt kennen met kranen die specifiek voor schrootoverslag gebouwd zijn en al voorzien zijn van alle toeters en bellen die we nodig hebben. Het enige wat we zelf nog op het verlanglijstje hadden staan waren onze bedrijfskleuren en een extra borstwering op de bovenwagen om de veiligheid te waarborgen. Iets wat we in alle onze werkzaamheden hoog in het vaandel dragen.”

De weg van de toekomst

Deze keer werd het een dieselkraan, maar De Rijbel is ook overtuigd van de elektrische kranen van Sennebogen. “Dat is de beste kraan die we hier al staan hebben. Ze heeft geen onderhoud nodig, gaat langer mee. Wanneer mobiliteit geen factor is, zou ik er meteen weer voor kiezen. Sennebogen neemt in het elektrische verhaal echt een voortrekkersrol in. Geen enkele kranenfabrikant staat hier al zo ver in. Voor wielladers is dit Volvo. Geen toeval dat ze beiden in het portfolio van SMT zitten. Voor ons is dit de weg van de toekomst”, besluit De Rijbel.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details