Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Kwalitatieve mengcentrales zijn sleutel tot betonsucces

Kwalitatieve mengcentrales zijn sleutel tot betonsucces

Wie het allerbeste beton wil produceren, moet op het vlak van machines dezelfde hoge eisen stellen. Dat beseft ook betonproducent D-Beton, dat voor een nieuwe mengcentrale voor prefabbeton een beroep deed op fabrikant Creus Concrete Solutions. “Van productie en installatie tot service na verkoop en onderhoud, wij bieden het hele pakket aan”, vertelt Stijn Defraeye van Creus Concrete Solutions.

Creus Concrete Solutions ontwerpt en fabriceert compacte betoncentrales voor handelaars in bouwmaterialen, bouw -en recyclagefirma’s en kleinere prefabfabrikanten, grote horizontale betoncentrales voor prefab en stortklaar beton, continue betoncentrales voor gestabiliseerd zand en industriële afvalstoffen en volledig geautomatiseerde productielijnen voor gewapende en voorgespannen gewelven. Ook onderhoud en service behoren het ruime dienstenpakket van het bedrijf uit Poperinge.

Voor de veelzijdige betonproducent D-Beton – een zusterbedrijf van De Doncker bvba – ontwikkelde, leverde en plaatste Creus Concrete Solutions een compacte mengcentrale. Stijn Defraeye: “Geen evident project aangezien de ruimte beperkt was. We hebben, in samenspraak met de klant, een ingenieuze, compacte mengcentrale ontworpen met een capaciteit van 600 ton, verdeeld over vier gelijke bunkers. Ondanks de kleine oppervlakte zijn we erin geslaagd om het maximale eruit te halen.”

Eurostar

Via een stortrechter en een elevatorband wordt alles naar de bunkers geleid. Na afweging van de granulaten zorgt een planetaire menger van Eurostar voor de perfecte mengeling. “D-Beton vroeg specifiek naar een bedrijfszekere en betrouwbare installatie. En met Eurostar als referentie in de prefabwereld kunnen wij die kwaliteit bieden”, aldus Stijn Defraeye. “Een grote troef van Creus Concrete Solutions is het totaalpakket. Wij produceren en leveren van a tot z. Zowel engineering als constructie vindt plaats in ons eigen atelier. Zo werd deze installatie voor 90 % in huis gemaakt. Enkel de cementsilo en de menger werden ingekocht.”

Automatisch reiniging

De mengcentrale voor D-Beton werd ook voorzien van een contactloze radarmeeting van Siemens en van een zelfgebouwde automatische reiniging. Stijn Defraeye: “Het systeem van Siemens, waarmee we een goeie samenwerking hebben, is heel nieuw in België. Automatische reiniging is dan weer zeer belangrijk de dag van vandaag. Voor D-Beton plaatsten we een systeem met een druk van 100 bar en een debiet van 100 l/m. Krachtig genoeg voor een uitstekende inwendige reiniging van de menger. Het water van de reiniging wordt, net als het water van de betonverdeler, gerecycleerd met behulp van een recyclagelijn van Ecofrog.”

De speciale afdichting binnenin maakt de Eurostar mengers uitermate geschikt voor een automatische reiniging. “Daardoor kan er zeker geen water in de reductiekast komen. Concurrerende mengers hebben die speciale dichting en bijgevolg ook die zekerheid niet. Bij Creus Concrete Solutions staan betrouwbaarheid en bedrijfszekerheid voorop. En door onze uitgebreide service te koppelen aan productie in eigen huis, staan we steeds heel dicht bij de klant, hebben we een goed zicht op het volledige proces en kunnen we altijd kort op de bal spelen”, besluit Stijn Defraeye.      

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details