Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Kwaliteit gefundeerd op vakmanschap 
“De expertise van ons personeel en de continue investering in nieuwe machines zorgen voor een snelle en kwalitatieve uitvoering”, vertelt gedelegeerd bestuurder Olivier Rens.

Kwaliteit gefundeerd op vakmanschap 

De vier firma’s – De Waal Solid Foundations, Sondex, De Waal Polska en Willemen Carpati – zijn samen goed voor 175 werknemers en achthonderd werven per jaar.  “Dat gaat van kleine projecten, zoals een woning of een gsm-mast, tot appartementen, industriebouw, waterzuiveringsstations, raffinaderijen, distributiecentrum, tunnels en bruggen. Alles is afhankelijk van de ondergrond en het gewicht van het gebouw”, licht gedelegeerd bestuurder Olivier Rens toe.

De Waal focust bewust op een aantal technieken. Het absolute handelsmerk zijn de grondverdringende schroefpalen of kortweg gvs-palen. De Waal heeft meer dan dertig jaar ervaring met het uitvoeren van dit systeem in België. “Dat maakt een belangrijk verschil”, weet Olivier Rens. “We bieden steevast oplossingen die het draagvermogen garanderen en perfect uitvoerbaar zijn. We zien meer en meer studiebureaus die alles in een softwareprogramma steken. Er komt een resultaat uit, maar ze hebben geen idee of dit wel uitvoerbaar is. Wij kunnen met onze expertise wél aangeven wat al dan niet kan. Wij werken die oplossingen zelf uit en vermijden daardoor de problemen die zich anders voordoen bij uitvoering. De expertise van ons personeel en de continue investering in nieuwe machines zorgen voor de rest: een snelle en kwalitatieve uitvoering.”

Micro- en kokerpalen en beschoeiingen

De Waal biedt ook andere funderingspalen aan. Bestaande gebouwen worden steeds vaker gerenoveerd. In sommige gevallen moeten de funderingen verstevigd worden, in andere gevallen zijn er bijkomende funderingen nodig. De Waal beschikt voor al die gevallen over een ideale oplossing om nieuwe palen te realiseren. Kleine machines geraken bijna overal. Om bestaande funderingen te verstevigen, zijn micropalen meestal aangewezen. Deze worden door de bestaande funderingen geboord. Voor nieuwe funderingen kunnen zowel micropalen als geheide en geschroefde kokerpalen voorzien worden. Deze kunnen ook tot bijna tegen bestaande gevels geplaatst worden. Kokerpalen worden ook regelmatig toegepast waar de toegang beperkt is en/of de werkhoogte niet vrij is door de aanwezigheid van schoringen. Kokerpalen kunnen tevens van pas komen bij de realisatie van kelders binnen bestaande gebouwen. Dat bewees De Waal onlangs op de site van Pfizer in Puurs.

De Waal kan een achttal verschillende machines inzetten. Voor elke werf beoordeelt de funderingsspecialist wat de meest optimale machine is in functie van de beschikbare ruimte, de hoogte en de grondkarakteristieken. Behalve met funderingspalen heeft de groep ook al jarenlang ervaring met beschoeiingen. Secanspalenwanden, berlinerwanden en soilmixwanden – al dan niet verankerd – hebben geen geheimen meer voor De Waal. 

Voor elke werf beoordeelt de funderingsspecialist wat de meest optimale machine is in functie van de beschikbare ruimte, de hoogte en de grondkarakteristieken.

Toekomst

Met een omzet van meer dan 45 miljoen euro doet het bedrijf het al jaren erg goed. Groep De Waal staat voor kwaliteit, en dat is geweten. Die uitmuntende reputatie is een belangrijke troef. “We merken dat sommige klanten zich laten verleiden door lage prijzen van onervaren bedrijven. Meestal komen ze terug omdat ze het verschil in aanpak en kwaliteit hebben ervaren.” 

De firma’s van Groep De Waal werken meestal in onderaanneming. ‘’Transportvergunningen worden onmiddellijk door De Waal aangevraagd. Ons grote aantal machines en onze flexibele organisatie laten ons toe om snel te interveniëren en kort op de bal te spelen.” 

Indrukwekkende referentielijst

De referentielijst van Groep De Waal oogt indrukwekkend. Een greep uit het portfolio: de funderingspalen van de Ghelamco Arena (inclusief de brug over R4) in Gent, de spoorbypass in Mechelen, de nieuwe A11-autoweg in Westkapelle, het nieuwe distributiecentrum van Nike in Ham, nieuwe tankenparken voor Sea Tank, de wanden en palen voor het kantoorgebouw De Meander op de Tour & Taxis-site in Brussel, de Theunisbrug en zes andere bruggen over het Albertkanaal, de gevangenissen in Haren, Beveren, Leuze en Dendermonde, deFPC in Wondelgem en Antwerpen LO, Neo op de Heizelvlakte … Stuk voor stuk realisaties die getuigen van kwaliteit en vakmanschap     


"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details