Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Led is toekomst

Led is toekomst

Aan een bouwlamp worden stringente eisen gesteld. De lamp dient verplaatsbaar te zijn en bestand zijn tegen stof en vocht. Natuurlijk moet hij de werkplek voldoende verlichten. Verder is duurzaamheid en energiezuinigheid belangrijk punten. 

Toekomst

De toekomst voor verlichting is led. Voorheen werd er voor bouwplaatsverlichting halogeen en gasontlading of xenonlampen gebruikt. De halogeenlamp is het minst zuinig. Dit komt omdat de lamp de meeste stroom omzet in warmte. Slechts tien procent van de stroom wordt gebruikt voor de lichtopbrengst. Bij gasontlading werd de lichtopbrengst beter en ook de levensduur. Had de halogeenlamp een levensduur van 500 uren de gasontlading lamp ging tien keer zo lang mee.

Led

Nu is er led-bouwplaatsverlichting. In feite is deze lamp fenomenaal in vergelijking met de gasontlading lamp en dat geldt nog meer als men het vergelijkt met de halogeen lamp. De levensduur van een led lamp is vijftigduizend uur. Honderd keer groter dan de halogeenlamp en tien keer groter dan de gasontlading lamp

Flexibel

In de bouwplaats worden lampen dikwijls verplaatst. Het is dan ook veilig als lampen minder heet worden. Omdat een ledlamp negentig procent van de energie gebruikt om licht te geven, is er bijna geen sprake van warmte. Daarnaast zijn de diodes in ledverlichting bestand tegen trillingen en schokken. De verlichting blijft gelijkmatig en rustig.

Kleuren

Ledverlichting is in verschillende temperatuurkleuren te leveren. Voor het werken in het donker is een hoge kleurtemperatuur nodig. Het licht van de lamp benadert het daglicht. Daglicht is de meest optimale lichttemperatuur. Werken met kunstlicht voelt dan ook natuurlijk aan en is minder vermoeiend.

Duurzaam is extra belangrijk op een bouwplaats. Als er gewerkt wordt met een aggregaat dan kost energiezuinige verlichting minder brandstof. De toekomst is led verlichting. Door de duurzaamheid, het geringe energieverbruik, geen opwarmtijd en geen warmteafgifte wint ledverlichting het op alle terreinen. De hogere aanschafprijs is gemiddeld in één jaar terugverdiend. Bij budgetlight.be is een breed assortiment ledlampen zoals led breedstralers. De lampen zijn te bevestigen op de vloer of standaard en kunnen asymmetrisch of symmetrisch verlichten.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details