Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Ledverlichting in de openbare ruimte

Ledverlichting in de openbare ruimte

Van decoratieve sfeerverlichting rond zwembaden tot lichtlijnen voor vloeren of gebouwen, ledverlichting is steeds nadrukkelijker aanwezig in de openbare ruimte. “Naast de esthetische toepassingen merken we ook een stijgende vraag naar technische verlichting voor bijvoorbeeld bruggen of tunnels”, vertelt Piet Devriese van Ledtechnic, specialist in het ontwerpen, produceren en installeren van lineaire ledverlichtingssystemen.

In vergelijking met andere lichtbronnen onderscheidt ledverlichting (light emitting diodes) zich op het vlak van energie-efficiëntie en levensduur. Ledlampen zijn halfgeleiders die een uiterst geringe stroom rechtstreeks omzetten in licht. Piet Devriese: “Naast die algemene kenmerken van led hebben onze producten nog twee heel belangrijke eigenschappen voor de toepassingen in (openbare) buitenruimtes. Ze zijn waterdicht (IP68 bij gebruik tussen -25°C en 50°C) en slagvast (IK10 x4 – 80J).”

Ledtechnic

Genk, Thor Park.

UV-bestendige kunststofbehuizing
De leds worden gemonteerd in een UV-bestendige kunststofbehuizing waardoor perfect waterdichte, slagvaste en drukbestendige lichtelementen ontstaan. Het elastomeer waarin de leds verwerkt worden, ondergaat een specifieke behandeling waardoor aan het oppervlak van de module een perfect diffuus licht wordt gecreëerd. De combinatie van al deze eigenschappen zorgt voor een brede waaier aan toepassingsmogelijkheden. Van decoratieve verlichting en sfeerverlichting tot functionele verlichting voor fiets- en voetgangersbruggen, tunnels, opritten, paden en pleinen. “Wij merken dat onze armaturen naast de esthetische, architecturale toepassingen ook meer en meer aangewend worden als technische verlichting”, aldus Piet Devriese.

Ledtechnic

Utrecht, Station.

Project van a tot z
Het merendeel van de producten van Ledtechnic vinden hun bestemming in buitentoepassingen overal ter wereld en vooral in het openbare, publieke domein. Piet Devriese: “We produceren reeds vijftien jaar waterdichte en slagvaste ledlijnverlichting voor de buitenruimte. Maar onze diensten omhelzen meer dan louter productie. Wij ondersteunen en begeleiden onze klanten doorheen het gehele traject, van ontwerp, over productie tot projectmanagement en installatie. Aangezien wij bij bijna alle projecten zowel produceren, leveren als installeren, kunnen wij steeds de juiste oplossing bieden voor verschillende situaties.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details