Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Leica Geosystems digitaliseert de bouw met nieuwe oplossingen voor machinebesturing

Leica Geosystems digitaliseert de bouw met nieuwe oplossingen voor machinebesturing

Leica MC1 voor graafmachines en ConX connect bieden intelligentie voor projecten in de grond-, weg- en waterbouw

Leica Geosystems, onderdeel van Hexagon, heeft twee nieuwe oplossingen voor machinebesturing geïntroduceerd, die een bijdrage leveren aan de digitale transformatie van de bouwsector: de Leica MC1 software voor graafmachines en een upgrade van Leica ConX webinterface.

Digitale oplossingen transformeren de bouwsector dankzij een betere efficiency en een hogere productiviteit. De nieuwste machinebesturingsoplossingen van Leica Geosystems maken direct toepasbare intelligentie beschikbaar in de uitvoeringsfase van een bouwproject en stellen machinisten en machines in staat om slimmer, veiliger en effectiever te werken.

“De verdere ontwikkeling van MC1 en ConX bewijst ons commitment aan de bouwprofessional en de sector waaraan we onze diensten leveren”, zeiJohan Arnberg, die verantwoordelijk is voor het portfolio voor de grond-, weg- en waterbouw van de Hexagon Geosystems-divisie.“We realiseren ons dat de technologie enorme veranderingen met zich meebrengt en wat dat voor gevolgen heeft voor onze klanten en hun bedrijven. We ondersteunen hen tijdens deze reis met praktische oplossingen, die inspelen op hun veranderende behoeftes.”

Een digitaal platform voor iedereen
Het ruim twee jaar geleden op de markt gebrachte ConX is ontwikkeld om een verbonden ecosysteem voor bouwplaatsen te creёren, dat machinisten, uitvoerders en projectontwikkelaars in één digitaal platform samenbrengt. Alle betrokkenen kunnen locatie-informatie, referentiemodellen en projectdata delen en visualiseren. Ook andere machinebesturingsoplossingen, die met de interface verbonden zijn, kunnen op afstand informatie ontvangen en delen.

In de laatste uitbreiding van het succesvolle platform wordt een nieuwe 3D-omgeving gecreёerd met behulp van data die op de bouwplaats verzameld worden. ConX voegt de informatie van sensoren samen om realtime data beschikbaar te stellen inclusief geautomatiseerde analyses en visualisatie van projectonderdelen zoals graaf- en vulvolumes.

“Leica ConX helpt bij de overdracht van projectbestanden en volgt de machines vanuit het kantoor. Als er op een grote bouwplaats veel onderaannemers werken is het belangrijk dat iedereen op de hoogte is en met de dezelfde en meest recente bestanden werkt”, legt Pontus Holmberg, hoofdopzichter bij Skanska Sverige AB uit.

Leica MC1

Digitale workflows voor graafmachines
De populaire MC1 software, die een algemene interface voor het hele portfolio van machinebesturingsoplossingen van Leica Geosystems biedt, is nu ook beschikbaar voor graafmachines. Deze een-voor-alle software verbindt een in principe oneindig aantal zware machine op de bouwplaats en maakt zo de machinebesturing en automatisering van werkzaamheden op bouwprojecten mogelijk. De laatste versie van de software maakt ook werktuigherkenning voor graafmachines mogelijk, waardoor automatisch elk aanbouwdeel gedetecteerd wordt, dat aan de graafmachine gekoppeld is. De kans dat er een verkeerde bak gebruikt wordt en er teveel grond afgegraven wordt, vermindert waardoor de efficiency en de productiviteit van machinisten op de bouwplaats enorm verbetert.

“MC1 is veel eenvoudiger in gebruik dan andere oplossingen voor machinebesturing”, licht Marco Pedersen van MP Enterprise A/S toe. ”MC1 is eenvoudig te begrijpen en er zijn veel geïntegreerde helpfuncties, die de machinist door het programma loodsen.De Create Model functie, waarbij je de bak van de graafmachine kunt gebruiken om ter plekke eenvoudige en complexe modellen te maken, is zeer gebruiksvriendelijk en vormt een enorme verbetering van de software.”

Beide innovaties zijn deze week beschikbaar voor hands-on demonstraties op de Hexagon-stand 137 in hal A2 van de Bauma 2019 in München.

Meer informatie over Leica ConX, is te vinden op: https://leica-geosystems.com/products/machine-control-systems/software/leica-icon-site. Meer informative over de Leica MC1 software s te vinden: https://leica-geosystems.com/products/machine-control-systems/excavator/leica-icon-ixe3—3d-system

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details