Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Leuvens Studiebureau Patrick Casier geeft na 30 jaar fakkel door aan nieuwe generatie

Leuvens Studiebureau Patrick Casier geeft na 30 jaar fakkel door aan nieuwe generatie

Na dertig jaar geven Patrick Casier en Anne De Cort, zaakvoerders van Studiebureau Patrick Casier (SPC), de fakkel door aan het managementteam van Landmeetbureau Teccon. SPC blijft doorgaan op hetzelfde elan, met de ambitie de beste te zijn in ondergrondse en bovengrondse metingen. De synergie tussen zusterondernemingen SPC en Teccon zorgt voor een nog sterker aanbod in de landmeetkunde met oog voor innovatie, deskundigheid en klantgerichtheid.

30 jarig jubileum

Het dertigjarig bestaan van SPC werd op 23 oktober gevierd in het stijlvolle kader van de Faculty Club in Leuven. Leuvens burgemeester Mohamed Ridouani en administrateur-generaal Ingrid Vanden Berghe van het NGI gaven een speech over het belang van geo-informatie en de samenwerking met SPC. Tijdens de receptie kregen de genodigden de kans om afscheid te nemen van Patrick en Anne en verder kennis te maken met het nieuwe management.

Patrick Casier

Over SPC: Voorgeschiedenis

Studiebureau Patrick Casier (SPC) is een Leuvens bedrijf gespecialiseerd in geo-informatie. Het werd in 1989 opgericht door landmeter-expert Patrick Casier. SPC startte met klassiek landmeetwerk en met de opmaak van de grootschalige basiskaarten. In 1995 werden deze activiteiten uitgebreid met het ondergronds opmeten van rioolstelsels.  Deze metingen werden nadien nog aangevuld met debiet-, neerslag- en waterkwaliteitsmetingen.

Over SPC: SPC vandaag

Vandaag telt SPC 20 medewerkers en ligt de focus op drie domeinen:

– Bovengrondse metingen

– Ondergrondse metingen

– Landmeetkunde en Expertises

Bij veel opdrachten is er overlap tussen de verschillende domeinen. SPC levert hierbij een grote meerwaarde door de integratie van deze domeinen binnen één bedrijf.

Over SPC: Toekomstplannen

Landmeetbureau Teccon, met zijn kantoren nabij Gent, Antwerpen en Namen, biedt nu samen met SPC vanuit Leuven in Brabant en omstreken landmeetkundige diensten aan. De samenwerking tussen SPC en Teccon zorgde de voorbije maanden al voor een boeiende kennisuitwisseling en een uitbreiding van het aanbod van SPC. Onder andere met betrekking tot dronefotografie, 3D laserscanning en grondradaronderzoek.

Het nieuwe management van SPC zet in op de voortzetting en groei van de bestaande bovengrondse en ondergrondse activiteiten en op klantgerichte innovatieve projecten. Zo beschikt SPC intussen over een Gentse ploeg voor ondergrondse metingen in Oost- en West-Vlaanderen. En loopt er momenteel een proefproject voor de continue monitoring van debiet en neerslag via een Internet Of Things platform voor intelligent waterbeheer.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details