Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
MAN TGS: de blikvanger op iedere bouwwerf
MAN biedt, naast een uitgebreide standaarduitrusting op veiligheidsvlak, ook optioneel het innovatieve MAN OptiView systeem aan.

MAN TGS: de blikvanger op iedere bouwwerf

Met de nieuwe MAN TGS heeft MAN als één van de wereldwijd toonaangevende bedrijfsvoertuigenfabrikanten een zeer praktijkgerichte, slimme en efficiënte transportoplossing ontwikkeld die optimaal voldoet aan de eisen op de ‘werkvloer’.

In bijna geen enkel ander bedrijfsvoertuigsegment is winstgevendheid immers zo nauw verbonden met productiviteit en prestatiebereidheid van de chauffeur als in de bouwsector. Bedrijven profiteren niet alleen onmiddellijk, maar vooral ook op lange termijn van een gestegen productiviteit, efficiëntie en toegenomen motivatie en inzetbereidheid van hun chauffeurs als ze hen een optimale werkomgeving bieden. De nieuwe MAN truckgeneratie creëert met de MAN TGS een eersteklas focus op de chauffeur. Hij of zij krijgt namelijk alles aangeboden wat nodig is voor het benutten van het totale efficiëntiepotentieel van het voertuig. Zoals de op chauffeur gerichte cockpit, de innovatieve hulpsystemen, het doordachte rustgedeelte en het functionele ontwerp. Central hierbij staat de voor de bedrijfsvoertuigbranche baanbrekende infotainmentbesturing MAN SmartSelect met touchpad en draairing, waarbij in alle verkeerssituaties veilig en doelgericht belangrijke informatie kan worden ingevoerd en opgevraagd.

Het geregistreerde beeld wordt onmiddellijk doorgestuurd naar de twee grote displays op de A-stijlen in de cabine.

Ook in het bouwverkeer moeten goederen regelmatig via snelwegen worden vervoerd. Momenteel maken vrachtwagens slechts ongeveer 5 % uit van het verkeer op de snelwegen maar wanneer men kijkt naar de ongevallenstatistiek, zijn ze daar in meer dan 80 % van de ongelukken betrokken. Vaak heeft de chauffeur maar enkele seconden om een mogelijk ongeval te voorkomen. Net daarom zijn hulpsystemen zeer nuttig. Zij ontlasten niet alleen de chauffeur maar ze herkennen gevaar ook voortijdig, waarschuwen de bestuurder of grijpen actief in. Bovendien ondersteunen ze een zuinige rijstijl. MAN heeft dit goed begrepen en biedt, naast een uitgebreide standaarduitrusting op veiligheidsvlak, ook optioneel het innovatieve MAN OptiView systeem aan.

Het volledig digitale spiegelvervangingssysteem MAN OptiView vervangt de hoofd- en groothoekspiegels door digitale camera‘s die zich links en rechts op het dakframe bevinden. Het geregistreerde beeld wordt onmiddellijk doorgestuurd naar de twee grote displays op de A-stijlen in de cabine. Dode hoeken zijn daarmee verleden tijd, want de camera’s stellen zich automatisch zodanig in dat de chauffeur altijd een optimaal overzicht heeft. Naast de wettelijk voorgeschreven blikvelden toont het digitale spiegelvervangingssysteem speciaal voor verschillende rijsituaties (bijvoorbeeld afslaan, rangeren, snelwegritten …) aangepaste weergaven. De werking en het weergaveconcept van MAN OptiView zijn direct afgestemd op de behoeften van de menselijke waarneming en maken het voor de chauffeur mogelijk om gebeurtenissen in het verkeer en de voertuigomgeving visueel snel en eenvoudig te zien, betrouwbaar te beoordelen en veilig daarnaar te handelen.

Hulpsystemen ontlasten niet alleen de chauffeur maar ze herkennen gevaar ook voortijdig, waarschuwen de bestuurder of grijpen actief in.

Maar ook het designaspect verliest MAN niet uit het oog. Op dit vlak voegt MAN vanaf nu nog meer emotie toe aan zijn bestaande productgamma: de exclusieve topuitvoering ‘Individual Lion S’, die populair is bij zowel bestuurders als ondernemers en die onlangs nog een Red Dot Design Award won, is vanaf nu ook verkrijgbaar voor de MAN TGS-reeks. Naast tal van innovatieve extra’s die ook in de bouwsector zeker niet misstaan zorgen de exclusieve design features net voor dat tikkeltje meer. 

Het specifieke kleurdesign van de Individual Lion S omvat bijvoorbeeld de camera-armen van het MAN OptiView-spiegelvervangingssysteem. Daarnaast worden er nieuwe visuele accenten toegevoegd aan de typische rode designelementen voor interieur en exterieur. Zo worden de aerodomes op de flanken van de lange cabines  geaccentueerd met zwarte of rode kleurelementen en is er ook een aantrekkelijk zwart optiepakket beschikbaar om het plaatje compleet te maken. Zo wordt de MAN TGS letterlijk de blikvanger op iedere bouwwerf. 

Meer informatie op www.man.be      

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details