Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Master Builders Solutions® presenteert innovatieve oplossingen als sponsor van de belangrijkste betonbeurzen van 2020

Master Builders Solutions® presenteert innovatieve oplossingen als sponsor van de belangrijkste betonbeurzen van 2020

Master Builders Solutions® zal zijn innovatieve oplossingen voor toeslagstoffen voorstellen als sponsor van de meest invloedrijke Europese beurzen in 2020, zoals de ICCX in Verona (Italië), het BIBM-congres in Kopenhagen (Denemarken), de online conferentie Digital Concrete 2020 of de BEFIB in Valencia (Spanje). Het ruime productportfolio van Master Builders Solutions® – ’s werelds nummer één in toeslagstoffen – biedt totaaloplossingen voor een brede waaier van toepassingen zoals voorgemengd beton, prefab betonfabricage, gefabriceerde betonproducten, 3D-printen of Building Information Modelling (BIM). De innovatieve toeslagstoffen helpen vooral kosten en middelen te besparen en maken de bouw duurzamer, efficiënter en zuiniger. Dit wordt gestaafd door succesverhalen uit heel Europa.

Synthetische vezelversterking voor een duurzamere en langdurigere oplossing

Neem bijvoorbeeld de huidige renovatie van de haven van Barcelona, Spanje, met MasterFiber – een product dat centraal zal staan tijdens het BIBM-congres van 15-17 november 2020 in Kopenhagen: 60.000 m2 industriegrond werd geoptimaliseerd met polypropyleenvezels om de chloridebestendigheid en duurzaamheid van het terrein te verbeteren. Dit leverde een beslissende bijdrage aan de globale voetafdruk bijdrage aan de globale voetafdruk van het project, aangezien de CO2-emissies bij het maken van de versterking met 50 % kunnen worden verminderd in vergelijking met een oplossing met staalvezels en met 40 % in vergelijking met een traditionele versterking. De klant Promsa, een Spaans bouwbedrijf dat deel uitmaakt van Cementos Molins, was zeer tevreden over MasterFiber: “We konden de arbeidskosten met 50 % verminderen omdat we bij de inbouw geen betonpompen hoefden te gebruiken. Bovendien zijn er minder onderhoudswerkzaamheden nodig omdat er geen corrosie zal zijn in de industriegrond”, zegt Jordi Altet, Qualtity- en R&D-manager bij Promsa. Het project is gebaseerd op de BIMmethode en de experts van Master Builders Solutions® maakten deel uit van het ontwerpteam. Samen met de betonproducent, de eigenaar en een ontwerper konden ze het ideale betonmengsel voor het project bepalen.

Grootste BIM-portfolio in de bouwchemicaliënindustrie

“Voor ons vormen virtuele gebouwmodellen een belangrijke technologie voor het bedenken en ontwerpen van bouwwerken”, aldus Philipp Kley, Senior Vice President Construction Chemicals Europe. “Wij willen innovatieve softwaretechnologieën gebruiken om een voortrekkersrol te spelen op het gebied van Industrie 4.0 in de bouwsector.” De BIMportefeuille van Master Builders Solutions® is de grootste in de bouwchemicaliënindustrie, met op dit moment meer dan 200 BIM-objecten en binnenkort meer dan 400 Revit-modellen uit 13 verschillende industriële segmenten. Met deze expertise werd Master Builders Solutions partner van het SPHERE-project van de Europese Unie. Het project heeft tot doel een softwarematig digitale tweelingplatform te ontwikkelen om de virtuele replicatie van gebouwen mogelijk te maken met het oog op de verhoging van hun energie-efficiëntie, de optimalisering van hun levenscyclus en de vermindering van de kosten. Het project loopt tot het najaar van 2022 en heeft een projectvolume van € 12,8 miljoen.

Innovatief en uitgebreid portfolio voor 3D-printtoepassingen

Een ander zeer actueel thema is het 3D-printen van beton, dat centraal zal staan op de online conferentie RILEM International Conference on Concrete and Digital Fabrication van 6 tot 9 juli. Master Builders Solutions® werkt hiervoor samen met toonaangevende onderzoeksinstellingen zoals de Technische Universiteiten van Brunswick en München. Klanten krijgen een productassortiment op maat dat uitermate geschikt is voor 3Dprinttoepassingen.

Reinigings- en losmiddelen voor minder onderhoud bij bekistingen

De ontwikkeling van nieuwe technologieën speelt een cruciale rol voor de experts van Master Builders Solutions®. Met innovatieve oplossingen willen ze samen met hun klanten bijdragen tot duurzamere bouwmethoden. Klantenreferenties uit de hele wereld getuigen van dit succes: zo hecht de Duitse fabrikant van prefabbeton IDEAL Beton, een onderdeel van de HUF-groep, het grootste belang aan esthetiek en duurzaamheid: “Voor de betonelementen is het belangrijk om een perfect oppervlak te hebben”, zegt bedrijfsleider Sascha Stroeder. De klant heeft hoge eisen en het zichtbeton moet bijzonder glad en mooi zijn. Ook voor de losmiddelen heeft IDEAL Beton gekozen voor een milieuvriendelijk product. “Door het losmiddel en de reiniger MasterFinish te combineren hebben we een oplossing gevonden waarbij geen gevaarlijke labeling aan te pas komt en die voldoet aan onze hoge eisen voor de kwaliteit van zichtbeton”, zegt Stroeder. “Dankzij MasterFinish zijn de reinigingskosten met ongeveer 30 % gedaald en kunnen we de bekistingen 50 % langer gebruiken.” De MasterFinish-reeks zal van 21 tot 25 oktober centraal staan in de ICCX in Verona.

Het succesverhaal van IDEAL Beton is een van de vele voorbeelden die worden aangehaald in de campagne “Quantified Sustainable Benefits” van Master Builders Solutions®, die in 2017 in heel Europa werd gelanceerd. De campagne richt zich op projecten waarbij klanten hun productiviteit konden verhogen en tegelijkertijd hun kosten en emissie konden verlagen dankzij de geavanceerde chemie van Master Builders Solutions®. De campagne werd bekroond met verschillende prestigieuze prijzen zoals de Duitse Design Award 2020 en de German Brand Award 2019 in de categorie ‘storytelling en content marketing’.

De succesverhalen van de campagne ‘Quantified Sustainable Benefits’ vindt u op: www.sustainabilty.master-builders-solutions.basf.com

Meer informatie over de innovatieve producten van Master Builders Solutions® vindt u op: wwww.master-builders-solutions.basf.com/be www.master-builders-solutions.basf/com/nl

Nieuwe landingspagina voor de bouwchemicaliën van BASF: www.virtual-design.basf.com

BimObject Library: www.bimobject.com/en/product?brand=basf

Master Builders Solutions® is sponsor van volgende congressen in 2020

– Digital Concrete 2020 – 2e RILEM International Conference on Concrete and Digital Fabrication van de Technische Universiteit Eindhoven, Nederland, van 6-9 juli 2020 (online conferentie).

– RILEM-fib X International Symposium on Fibre Reinforced Concrete BEFIB2020 in Valencia, Spanje, van 21-23 september 2020.

– ICCX (International Concrete Conference and Exhibition) in Verona, Italië, van 21- 25 oktober 2020. Zaal 9.

– BIBM-congres (Bureau International du Béton Manufacturé) in Kopenhagen, Denemarken, van 15 tot 17 november 2020. Stand 48.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details