Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Masters Builders Solutions als totaalpartner voor de moeilijkste vraagstukken
Betonsamenstelling met hulpstoffen van Master Builders Solutions

Masters Builders Solutions als totaalpartner voor de moeilijkste vraagstukken

Master Builders Solutions is vandaag een wereldwijd handelsmerk dat alle expertise samenbrengt om chemische oplossingen te creëren voor nieuwbouw, onderhoud, herstel en renovatie van constructies. Binnen dat verhaal profileert Masters Builders Solutions in de Benelux zich als een trouwe partner, ook voor de infrasector. “We bieden oplossingen voor alle moeilijke, technische veeleisende en hoogwaardige toepassingen op het vlak van betonreparatie en -bescherming, waterdichting en flooring”, vertelt Steven Van den Wyngaert, product manager bij Masters Builders Solutions.

Master Builders Solutions bouwt voort op de ervaring die het bedrijf in ruim een eeuw in de bouwsector heeft opgedaan. De kennis en ervaring van het wereldwijde netwerk van bouwexperts vormen de kern. De unieke aanpak kenmerkt zich door maatwerk. Masters Builders Solutions combineert de geschikte producten uit het ruime assortiment bouwchemie om aan specifieke eisen te voldoen. Daarbij wordt geput uit kennis en ervaring die bij talloze bouwprojecten over de hele wereld is opgedaan. 

Het uitgebreide productassortiment van Master Builders Solutions omvat onder meer toeslagmaterialen voor beton​ en additieven voor cement,​ oplossingen voor ondergrondse- en tunnelprojecten​, producten voor waterdichting en voegafdichting en het repareren en beschermen van beton​ en hoogwaardige vloersystemen.​ Steven Van den Wyngaert: “Voor onze klanten willen wij een partner zijn die een totaaloplossing aanbiedt voor complexe problemen waar de technische performantie van producten van cruciaal belang is. Op die manier bouwen we duurzame partnerships op. Onze klanten situeren zich in verschillende segmenten, maar toch hoofdzakelijk waar complexiteit meer regel dan uitzondering is. Ik denk dan bijvoorbeeld aan infrastructuurwerken (kunstwerken, wegenwerken …), on- en offshore windturbines, chemische industrie …

Expertise

Expertise is de grootste troef van Masters Builders Solutions. Steven Van den Wyngaert: “De groep teert op meer dan 100 jaar ervaring en op de expertise van medewerkers die al een kwarteeuw deel uitmaken van het team en daardoor over enorm veel kennis van zaken beschikken en moeilijke vraagstukken aankunnen. Daarnaast zit een deel van de expertise zeker ook in de digitale tools die we onze klanten aanreiken. Bijvoorbeeld rond BIM ontwikkelden we zelf een aantal applicaties zoals Solunaut, een digitaal platform voor de bouwsector, of de Online Planning Tool waarmee klanten hun projecten kunnen beheren op een eenvoudige, snelle en slimme manier. Op die manier wordt het planningsproces van de klant vergemakkelijkt en krijgt hij een duidelijk beeld van de waarde van onze producten. Bovendien beschikken we ook over verschillende R&D-centra in Europa, waar we steeds terechtkunnen voor vragen.”

Consultancy

Master Builders Solutions is dus duidelijk meer dan een ontwikkelaar en leverancier van producten. “Eigenlijk zijn we in de eerste plaats consultants”, verduidelijkt Steven Van den Wyngaert. “Klanten komen met een complex probleem tot bij ons, wij zoeken een oplossing op maat en bieden daarbovenop dan ook de juiste producten aan. En wat die producten betreft, bieden we enkel de allerbeste en meest volledige systemen aan. Al onze producten hebben een vergevorderde CE-markering. Zo zijn alle mogelijke omgevingen waar onze producten gebruikt kunnen worden afgetoetst. Verder zijn ook bijna al onze producten BENOR-gecertificeerd.”

Master Builders Solutions is vandaag een wereldwijd handelsmerk dat alle expertise samenbrengt om chemische oplossingen te creëren voor nieuwbouw, onderhoud, herstel en renovatie van constructies.

Approved applicators

De allerbeste producten hebben uiteraard enkel hun nut als ze ook op de juiste wijze worden toegepast. Steven Van den Wyngaert: “Ook dat is iets waar we zeer sterk over waken. De meeste fouten gebeuren namelijk bij de uitvoering. Daarom hebben we enerzijds experten in eigen huis, die ook geregeld bijgeschoold worden. Anderzijds spenderen we veel tijd in het zoeken naar gespecialiseerde en gecertificeerde uitvoerders, approved applicators. Voor bedrijven organiseren we eveneens trainingen om onze producten beter te leren kennen. Het gebeurt ook dat onze eigen experts assisterend of controlerend optreden op een werf en er zijn werken die zo complex zijn dat onze aanwezigheid sowieso vereist is.”

Innovatie 

Master Builders Solutions staat eveneens bekend om haar innovatiekracht. Dankzij de wereldwijde technologie en de grondige kennis van de plaatselijke bouwwensen stimuleert Masters Builders Solutions zo duurzaam bouwen. De – stuk voor stuk toonaangevende – oplossingen in bouwchemie blijft Masters Builders Solutions in samenspraak met haar opdrachtgevers voortdurend perfectioneren. Steven Van den Wyngaert: “Alle ontwikkelingen en innovatie gebeuren in eigen huis. Een recente ontwikkeling is bijvoorbeeld de MasterSeal 7000 CR, een coatingsysteem met een zeer hoge chemische resistentie en tegelijkertijd ook een grote scheuroverbrugging. De R&D-hoofdafdeling van Masters Builders Solutions is gesitueerd in Augsburg, maar ook in Ham (Limburg) is er een kleine afdeling waar vooral gewerkt wordt rond ontwikkelingen voor on- en offshore windturbines. Over heel de wereld worden windturbines in de fundering gegrout met onze producten.” 

Duurzaamheid

Met haar unieke producten draagt Masters Builders solutions ook bij aan het duurzaamheidsverhaal. “Duurzaamheid staat voor ons gelijk aan de levensduur van het product. De producten van Masters Builders Solutions worden zo performant mogelijk ontwikkeld met het oog op een zo lang mogelijke levensduur. Iedere uitgestelde reparatiecyclus is een winst voor het milieu. Tot slot zijn ook de veiligheid en het welzijn, voor zowel de mensen die met de producten werken als de uiteindelijke gebruiker van de ruimte, een belangrijke prioriteit. Ook op dat vlak worden de producten van Masters Builders Solutions dan ook uitvoerig getest”, besluit Steven Van den Wyngaert.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details