Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Nieuws

MATEXPO gaat voluit voor een ‘normale’ editie in september 2021

Intussen ligt de beurzensector al meer dan een jaar zo goed als volledig stil. Ook dit voorjaar blijft de beurskalender akelig leeg. Gelukkig is er licht aan het einde van de tunnel. Het team van MATEXPO bijt maar al te graag de spits af van een spetterend najaar!

Matexpo21

20 april 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Johan Verhelst, voorzitter MATEXPO: ‘Een beurs organiseren in deze tijden, het is geen evidentie. Dankzij het enthousiasme van onze trouwe maar ook nieuwe exposanten, is zowat elk cm² van de beschikbare ruimte intussen verhuurd. Dat duidt toch op een grote behoefte om weer deel te nemen aan beurzen, om klanten te zien, om te netwerken. Dat zien we trouwens ook aan de registraties van bezoekers. Enkele weken geleden kwam die online en die is meteen geboomd! Iedereen heeft er enorm veel zin in.’

Komen er ook bij MATEXPO vragen binnen of zo’n beurs wel ‘normaal’ kan worden georganiseerd in de huidige omstandigheden?

Gregory Olszewski, directeur MATEXPO: ‘Wat is normaal? We hebben ons al zo vaak moeten aanpassen het afgelopen jaar. En we zijn veel zaken ‘normaal’ gaan vinden. Toch staan de zaken er nu helemaal anders voor. De vaccinatiecampagne die bijna op kruissnelheid zit, is een echte opsteker. Kijk naar de landen waar men al verder staat. Men evolueert stelselmatig naar ‘business as usual’. En dat is precies wat we ook verwachten tegen MATEXPO’.

Komen er dan helemaal geen maatregelen tijdens MATEXPO?

Olszewski: ‘Dat is moeilijk te voorspellen. We zullen ons uiteraard aanpassen en de eventuele maatregelen die op dat moment gelden, gaan we toepassen. De beurs vindt voornamelijk buiten plaats en het is ook mogelijk om alle poorten van de hallen te openen. Op die manier creëren we ook voor de binnenstanden een buitenklimaat. Intussen is toch duidelijk geworden dat buitenlucht de beste garantie is op een veilige omgeving. In elk geval verwachten we geen ingrijpende beperkingen qua bezoekersaantallen. En we hebben met Techni-Mat in oktober ook al bewezen dat we in staat zijn om in uitdagende omstandigheden een succesvolle beurs te organiseren. Exposanten en bezoekers mogen op beide oren slapen: het wordt een onvergetelijke editie!’

Door het wegvallen van verschillende internationale voorjaarsbeurzen is MATEXPO, met meer dan 300 exposanten, 135.000m² en zo’n 40.000 verwachte bezoekers dit jaar zowat het enige en meteen ook belangrijkste ontmoetingsmoment voor de sector dit jaar in heel Europa. Dat maakt van MATEXPO meer dan ooit de place to be van 8 tot en met 12 september in Kortrijk Xpo.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details