Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
MATEXPO ook voor 
      recyclage
       ‘The place to be’

MATEXPO ook voor recyclage ‘The place to be’

En hij draait er niet om heen: “Het aandeel recyclagemachines en toebehoren is de afgelopen edities gestaag gegroeid.” Begrijpelijk dat de beursvloer van Kortrijk Xpo van dinsdag 8 tot en met zondag 12 september ‘The place to be’ zal zijn voor vele vakgenoten.

MATEXPO 2021 is helemaal volgeboekt en dat betekent ruim 340 exposanten op 135.000 vierkante meter. Zo’n 20 procent van die exposanten houdt zich bezig met recyclage. Gregory daarover: “We zien dat het de dagdagelijkse realiteit is geworden dat werven zich bewust inzetten om afval te voorkomen. Dat doen ze door te sorteren en al op de werf grote installaties neer te zetten om bouw-en sloopafval te verwerken tot herbruikbare grondstoffen.” Hij zag die groeiende belangstelling al bij de eerste editie van de Demo Days en nu weer bij de eerste na-Covid editie van MATEXPO. “Strengere wetgeving en minder stortplaatsen dwingen tot het vroegtijdig scheiden van afvalstoffen. En laten we ook de noodzakelijke stofbestrijding niet vergeten, daarvoor is terecht meer aandacht dan vroeger. Mensen tolereren het niet meer”, aldus Gregory, die er op wijst dat er meer machineverkoop plaatsvindt nu bedrijven alom meer aandacht krijgen voor recyclage. Hij memoreert nog even Arden, dat de vorige editie een Award in de wacht sleepte met hun spraysysteem tegen stof en noemt dat: “een zeer positieve evolutie. We zien nu op MATEXPO een hoger aandeel van recyclagemachines plus uitrustingen en dergelijke om aan de groeiende vraag te voldoen.”

Meer aandacht voor personeel

Belangrijk punt van aandacht tijdens MATEXPO 2021 wordt het vinden van geschoold personeel. Heel wat exposanten blijken daar al de nodige moeite mee te hebben en dan met name in de machinewereld. Daarom wordt in samenwerking met Sigma en Educam een speciaal programma ingericht voor leerlingen en studenten. Zoals de Young Technicians Cup, een scholenwedstrijd op de eerste beursdag waarbij de leerlingen via een App met wedstrijdvragen interessante prijzen kunnen winnen (voor hun school). Exposanten kunnen daarbij laten zien dat ze een aantrekkelijke werkgever zijn. Het betekent ook dat leerlingen zeer welkom zijn op MATEXPO.

Goede ventilatie is essentieel

In de verwachting dat het merendeel van de bezoekers tegen september volledige gevaccineerd zal zijn opent de beurs de poorten zonder noemenswaardige beperkingen voor bezoekers. Waar nodig zullen nog voorzorgsprotocollen worden gevolgd en zal de beursorganisatie zich uiteraard “conformeren aan de maatregelen die op dat moment in ons land gelden.” De beurs neemt ook heel andere voorzorgsmaatregelen: “Essentieel is de optimale ventilatie van de hallen en gangen, waardoor ook binnen een soort van buitenklimaat word ­gecreëerd”, aldus Gregory, die er aan toevoegt “dat het in die periode meestal nog goed weer is, zodat bezoekers daar weinig van zullen merken en het toch sterk bijdraagt aan een veilig verblijf.”

Parkeren en gratis toegang

Parkeren is en blijft een leuke uitdaging. Gelukkig zijn de parkeerplaatsen P1 en P2 dezelfde als in 2019, worden ze vanaf de snelweg duidelijk aangegeven, zodat vaste bezoekers zich thuis zullen voelen. De gratis shuttlebussen rijden van 2 uur voor opening tot 2 uur na sluiting van de beurs. Een parkeerticket kost 10 euro per wagen (per dag). Aangeraden wordt om online (www.matexpo.com) een gratis toegangsticket te regelen. Dat werkt sneller en ter plekke moet u 15 euro betalen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details