Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Meesterlijk maatwerk in modulair bouwen
Voor industriële projecten en werfcontainers in de bouw biedt Idelco een oplossing op maat aan.

Meesterlijk maatwerk in modulair bouwen

In diverse sectoren is modulair bouwen aan een stevige opmars bezig. Steeds meer klanten ontdekken de meerwaarde van deze innovatieve constructiemethode. Van geschakelde kantoor- en industrie-units tot makkelijk uitbreidbare opslagruimtes: bij elke toepassing zijn er snellere bouwtijden, lagere kosten en meer flexibiliteit in ontwerp. Vanuit haar hoofdkantoor in het West-Vlaamse Zwevezele ontwikkelt en produceert Idelco aantrekkelijke modulaire oplossingen, met maatwerk tot in de kleinste details en met oog voor esthetisch mooi afgewerkte units.

“Ondanks het feit dat Idelco een jong bedrijf is, hebben we toch een ruime industriële productie-ervaring aan boord”, zegt COO Kris Vermeersch. “Met een no-nonsense ondernemersaanpak hebben we een specialisatie opgebouwd in het bouwen en verhuren van kwalitatieve en esthetisch mooie modulaire units. Onze bouwoplossingen combineren flexibiliteit en duurzaamheid, omdat ze na gebruik makkelijk opnieuw gedemonteerd kunnen worden.  We bieden onze klanten tal van units, van geschakelde kantoor- en industrie-units, modulaire schoolunits (de zogenaamde ‘containerklassen’) tot makkelijk aan te passen opslagruimtes. Refters, douches, kleedkamers, toiletten … De toepassingsmogelijkheden zijn eindeloos!”

Een flexibele oplossing, en bovendien snel geplaatst.

Ideale noodoplossing

Met een ambitieuze doelstelling van zo’n duizend units per jaar bouwt het Idelco-team gestaag verder aan de toekomst. “We zijn niet alleen actief in eigen land, maar ook in Nederland en Frankrijk”, geeft Kris Vermeersch aan. “De voorbije twee jaar kwamen onze modulaire oplossingen trouwens volop in het nieuws. Toen begin 2022 duizenden Oekraïense vluchtelingen naar ons land kwamen als gevolg van de oorlog in hun land, bouwden we in Mechelen tweehonderd goed geïsoleerde en comfortabel ingerichte containerwoningen, aangevuld met een dertigtal containers met alle nodige sanitair. Deze sterke units zijn nog altijd in gebruik. En ook de aardbeving in Turkije in februari 2023 toonde aan hoe containerunits een waardevolle bijdrage kunnen leveren als mensen hun hele hebben en houden verliezen.”

Van grotere werfkeet…

Modulaire constructies zijn echter niet enkel inzetbaar in noodsituaties. Ook voor industriële projecten, werfcontainers in de bouw, modulaire klaslokalen en ruime magazijnunits biedt Idelco een oplossing op maat aan. “In de bouw hebben arbeiders nood een sanitaire werfcontainer, of willen ze een grotere ruimte om te eten of zich om te kleden”, aldus Kris Vermeersch. “Ook hier zijn de units van Idelco de ideale oplossing. Ze zijn immers voorzien van CEE-stekkers, verwarming en elektriciteit, en bovendien zijn ze AREI-conform en uitgerust met ventilatie en sanitair. Dankzij de stalen gelaste kooiconstructie zijn onze units zeer robuust. En ze hebben de nodige kraanogen en heftruckgaten.”

Het Idelco-team zet klantenideeën om in een afgewerkt project dat volledig aansluit bij specifieke wensen en noden.

… tot bijkomende opslagruimte

Ben je op op korte termijn op zoek naar bijkomende opslag- of magazijnruimte om werkmateriaal of goederen te stockeren? “Ook dan komen onze modulaire units goed van pas”, zegt Kris Vermeersch. “Met onze flexibele, op zichzelf staande eenheden kunnen bedrijven snel en efficiënt extra opslagruimte creëren. Het resultaat? Een optimaal gebruik van schaarse magazijnruimte, een verbeterde logistiek en de mogelijkheid om sneller te schakelen zonder kostbare bouwprojecten.   

We bieden onze klanten flexibele keuzeopties qua lengte, volume, verlichting en magazijnrekken. Ook het isoleren van units is perfect mogelijk, tot en met het kiezen van andere RAL-kleuren.”

Welkom in een dorp van goed geïsoleerde en comfortabel ingerichte containerwoningen.

Maatwerk maakt het verschil

“Voor ons team is elk project uniek”, zegt Kris. “Dankzij onze ruime expertise en ervaring kunnen we elke klant van a tot z begeleiden. We luisteren, tekenen en realiseren modulaire units vanuit onze eigen ontwerp- en productiehallen. In onze metaal-, elektro- en sanitairafdeling, maar ook in onze spuithal en schrijnwerkerij zet we klantenideeën om in een afgewerkt project dat volledig aansluit bij specifieke wensen en noden. En ook als het snel moet gaan, staan we met Idelco paraat om een klant uit de nood te helpen.”      ■

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details