Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Met passie ontzorgen blijft prioritair voor groeiende Aertssen Group
Sinds 1 juni 2021 opereren Aannemingsbedrijf Aertssen en Aertssen Terrassements onder de naam Aertssen Infra.

Met passie ontzorgen blijft prioritair voor groeiende Aertssen Group

Rekenend op straffe vakmensen, steunend op het modernste materieel en vertrouwend op een ongebreidelde passie blijft Aertssen Group zich – ook in tijden van een ingrijpende pandemie – profileren als een betrouwbare en complete bouwpartner. “Onze baseline People, Power & Passion to build on is vandaag relevanter dan ooit”, vertelt co-CEO Yves Aertssen. Met de samenvoeging van Aannemingsbedrijf Aertssen (Vlaanderen) en Aertssen Terrassements (Wallonië) tot Aertssen Infra en de recente acquisities van bronbemalingsbedrijf G. Smeyers en funderingsbedrijf Van Rooy kan Aertssen Group vandaag de klant nog breder ontzorgen.

Blijven evolueren als groep is voor Aertssen Group een evidentie, ook in coronatijden. Yves Aertssen: “Als groep zijn we de voorbije jaren blijven groeien. Onze raakvlakken met de bouwsector zijn vandaag zeer divers: van kraanverhuuractiviteiten en hijsprojecten over transport, logistiek en trading tot een breed infrapakket. Aertssen Trading, onze jongste tak, ontstond 2,5 jaar geleden met als doel onze eigen machinevloot van om en bij de 1.500 stukken nog dynamischer te maken. Een goede zet want zo vernieuwen we niet alleen onze eigen vloot, we geven ander materieel ook een tweede leven. In de nasleep van corona blijkt er trouwens een groot tekort aan allerhande materiaal en materieel. Met Aertssen Trading zitten we heel dicht op die markt, maar op onze lauweren rusten doen we uiteraard niet. Als groep moeten we blijven ondernemen, businesslijnen opzetten en de vinger aan de pols houden. En uiteraard zorgen dat we het achter de schermen organisatorisch kunnen blijven opvangen. Uitdagingen omzetten in nieuwe opportuniteiten. Dat was de voorbije 60 jaar zo en dat zal ook de komende 60 jaar ook het geval zijn.” 

Yves Aertssen, co-CEO Aertssen Group

Duurzaamheid en innovatie

Wanneer het over innovatie en duurzaamheid gaat, speelt Aertssen Group graag een voortrekkersrol. Investeringen in hernieuwbare energie, eigen zonneparken, experimenteren met groene stroom en waterstofproductie … Het zijn maar enkele voorbeelden van een duurzaam engagement. Yves Aertssen: “Dit zijn projecten die al enkele jaren lopen en waar we nog altijd intensief mee bezig zijn. De groene energie die we opwekken hopen we weldra om te zetten in groene waterstofenergie om zo onze eigen vracht­wagens en kranen te kunnen voorzien van groene brandstof. De eerste graafkraan op waterstofenergie is trouwens al in gebruik.”

Aertssen Group blijft dus sterk inzetten op dat groene aspect. Yves Aertssen: “En we houden ook onze ogen en oren open op het vlak van innovatietrends. Als onderneming schuimen we continu die radar af. Zo planden we onlangs een tweedaagse innovatiebootcamp rond duurzaamheid voor 50 medewerkers. Om te ontdekken wat er allemaal op ons afkomt en om na te denken hoe we dat kunnen vertalen binnen Aertssen Group. Duurzaamheid is lange tijd een buzzwoord geweest dat iedereen zich graag toe-eigende. Intussen liggen de ambities op Europees niveau op tafel en springen zelfs de Verenigde Staten en China op de trein. Ik denk dus dat er een onomkeerbare stroomversnelling is ingezet. Dankzij onze pioniersvisie zitten wij alvast in de voorste wagon.”

War for talent blijft woeden

Naast de grote milieuvraagstukken blijft de war for talent voor Yves Aertssen een van de grote uitdagingen van de nabije toekomst. Dat Aertssen Group genomineerd is voor de titel ‘Onderneming van het Jaar’ 2021, is alvast een sterke indicatie van het aangename werkklimaat dat er binnen de groep heerst. De prijs wordt uitgereikt aan een uniek bedrijf op basis van criteria zoals visie, ondernemerschap, internationalisatie en innovatie. Yves Aertssen: “De eigen bedrijfscultuur is cruciaal in de zoektocht naar het juiste personeel. Intern onderzoek wees uit dat bij ons een sterke clancultuur heerst waar betrokkenheid en een familiale uitstraling primeren. Dat is een van onze grootste troeven om mensen aan ons te binden. Tijdens dat proces kijken we vooral naar persoonlijkheid en attitude. En we beschikken over een eigen opleidingscentrum waar we zowel programma’s op maat voor onze bedienden aanbieden als permanente opleidingstrajecten voor onze arbeiders.

Gert Mennes, Aertssen Infra

Aertssen Infra

Sinds 1 juni 2021 opereren Aannemingsbedrijf Aertssen en Aertssen Terrassements onder de naam Aertssen Infra. Met de nieuwe naam wordt de synergie tussen de divisies langs beide kanten van de taalgrens versterkt.      

“We komen nu als één sterk merk, Aertssen Infra, naar buiten”, verduidelijkt Gert Mennes, die Aertssen Infra leidt. “Door onze infra-afdelingen in Vlaanderen en Wallonië onder één noemer te plaatsen kunnen we de infrasector vanuit één identiteit over heel België bedienen. De twee afdelingen werkten al enkele jaren samen, maar fungeerden toch nog hoofdzakelijk als twee aparte eilanden. Met Aertssen Infra is de synergie op het vlak van planning, machines, mensen … nu nog versterkt.”

Overname G. Smeyers

Dat Aertssen Infra grote stappen wil zetten, bewijzen enkele recente acquisities. Zo werd onder andere bronbemalingsbedrijf G. Smeyers overgenomen. Aertssen Group bezat reeds de helft van de aandelen van G. Smeyers en als gevolg van de wens van mede-eigenaar René Lambrechts om zijn belang af te bouwen, werden zijn aandelen door Aertssen Group overgenomen. Aertssen Infra biedt een brede waaier van diensten aan zoals asbestverwijdering, grond-, afbraak-, sanering- en waterbouwwerken, wegeniswerken en groenaanleg. Gert Mennes: “De overname van G. Smeyers kadert dan ook perfect in de strategie om klanten te ontzorgen met totaaloplossingen in eigen beheer. De activiteiten van G. Smeyers zijn een sterke aanvulling op ons dienstenpakket.”

Het is de bedoeling dat G. Smeyers als zelfstandig bedrijf binnen Aertssen Infra gerund zal worden met behoud van naam, merk en logo. Ook het huidige managementteam blijft aan boord. Bert Creve en Jeffrey Beens zullen instaan voor de dagelijkse leiding van het bemalingsbedrijf binnen de Aertssen Group. Ook René Lambrechts zal hen de komende jaren blijven ondersteunen met advies.

Rekenend op straffe vakmensen, steunend op het modernste materieel en vertrouwend op een ongebreidelde passie blijft Aertssen Group zich – ook in tijden van een ingrijpende pandemie – profileren als een betrouwbare en complete bouwpartner.

Expertise in funderingen, beschoeiing en kelderbouw

De meest recente acquisitie van Aertssen Group is de overname van funderingsbedrijf en kelderbouwer Van Rooy. Gert Mennes: “We geloven sterk in de complementariteit tussen onze bedrijven. De activiteiten van Van Rooy zullen een sterke aanvulling zijn op het dienstenpakket van Aertssen Infra, vooral bij alle ondergrondse werken aan bouwkuipen en infrastructuurwerken. We waren specifiek op zoek naar een funderingsspecialist. Verschillende bedrijven passeerden de revue, maar met Van Rooy was er meteen de juiste klik. Ook de expertise van Van Rooy op het vlak van kelderbouw en betonwerken is een grote toegevoegde waarde voor Aertssen Infra.
De overnames van G. Smeyers en Van Rooy stellen ons in staat om voor bepaalde infraprojecten als een onestopshop te fungeren en dat is een grote troef. Belangrijke nuance: beide bedrijven behouden wel hun naam en zullen nog steeds als zelfstandige vennootschappen opereren, maar overkoepelend wel ondersteund worden door Aertssen Infra.” 

Door de strategische overnames verruimt Aertssen Infra haar dienstverlening en haalt de onderneming expertise op het gebied van grondwaterbemaling, geothermische oplossingen en beschoeiing in huis om geïntegreerde oplossingen voor droge bouwkuipen aan te bieden aan klanten. Gert Mennes: “Bij het uitgraven van bouwkuipen wordt steevast bemaling en beschoeiing ingeschakeld, een dienst die voorheen door onze opdrachtgevers geregeld werd. We willen hen ontzorgen door de organisatie en de coördinatie van de van de verschillende activiteiten op ons te nemen.”

De meerwaarde van een overname tegenover een partnership schuilt volgen Gert Mennes in een nog nauwere samenwerking. “In het verleden werkten we al goed samen, maar individuele belangen zijn uiteraard nooit uit te sluiten. Na een overname primeert het gemeenschappelijk belang waardoor er nog sneller geschakeld kan worden. En dat is een onmiskenbaar voordeel want de infrasector beweegt zeer snel en hoe efficiënter je kan werken, hoe beter. Ook voor de klant is het een grote meerwaarde als er slechts één aanspreekpunt is. Met de komst van deze twee bedrijven hebben we ongetwijfeld een grote stap gezet als totaalaanbieder.”

Gewapend voor de toekomst

Met de uitgebreide Infra-activiteiten, de blijvende zin voor ondernemerschap en de continue aandacht voor innovatie en duurzaamheid is Aertssen Group gewapend voor de toekomst. “Onze baseline People, Power & Passion to build on blijft wat dat betreft allesomvattend en is vandaag relevanter dan ooit. Sterke mensen, een sterk machinepark en vooral de passie waarmee de gemotiveerde medewerkers onze klanten ontzorgen. Dat is onze grote kracht, in combinatie met de onestopshop-gedachte. Het totaalaanbod dat we nu in de infrasector realiseren, trachten we ook multidisciplinair toe te passen over verschillende sectoren heen. Als we die krachten allemaal bundelen, dan hebben we zeer veel slagkracht”, besluit Yves Aertssen.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details