Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Mijlpaal bereikt met plaatsing 10.000e klantencabine
Op woensdag 24 februari 2021 leverde LITHOBETON de 10.000e klantencabine die op het openbaar elektriciteitsnet wordt aangesloten.

Mijlpaal bereikt met plaatsing 10.000e klantencabine

Ondanks de coronamaatregelen wilde LITHOBETON dit bijzonder moment toch een feestelijk tintje geven. De cabine werd mooi verpakt aangeleverd en geplaatst in het bijzijn van de installateur VERHULST op de werf van Wanfercée-Baulet nabij Charleroi.

LITHOBETON specialiseerde zich tot een geapprecieerde leverancier van netbeheerders en vele elektro-installateurs die actief zijn in infrastructuur voor middenspanning. Zo is LITHOBETON vandaag de referentie op de Belgische markt voor geprefabriceerde betonnen cabines. In de laatste 25 jaar werd het gamma fors uitgebreid met cabines van verschillende afmetingen (tot 9 m nuttige lengte) en dit zowel in een betreedbare als niet-betreedbare uitvoering. De talrijke afwerkingsmogelijkheden en het uitgebreide aanbod aan deuren en roosters maken het gamma compleet. Dankzij een doorgedreven opvolging en traceerbaarheid tijdens het productieproces bereiken alle cabineproducten de hoogste kwaliteitsgraad en voldoen ze aan de strenge Europese en nationale producteisen.

De behuizing in prefabbeton is meer dan het product alleen. Dankzij jarenlange expertise en innovatieve ideeën staat LITHOBETON er om bekend flexibele oplossingen aan te reiken waarbij functionaliteit en dienstverlening centraal staan. LITHOBETON onderscheidt zich hierdoor van de fabrikanten die het concept kopieerden door nieuwe uitdagingen aan te gaan en te kijken naar de behoeften van de evoluerende markt.

De cabine werd mooi verpakt aangeleverd en geplaatst in het bijzijn van de installateur VERHULST op de werf van Wanfercée-Baulet nabij Charleroi.

Hemelwater infiltreren en draineren

Deze strategische filosofie trekt LITHOBETON door op alle domeinen van de infrastructuurproducten die gefabriceerd worden over de twee vestigingen: Gistel en Baudour. Zo spant het bedrijf zich enorm in om de vragen en noden van alle actoren op de infrastructuurnetten – zowel voor wegenis, riolering als energie – te beantwoorden. Hierbij schenkt LITHOBETON de laatste jaren veel aandacht aan het ontwikkelen van producten die helpen bij het infiltreren en draineren van hemelwater.  

In de eerste plaats wordt daarbij gedacht aan de vele poreuze en waterpasserende betonstraatstenen. Deze kleinschalige infiltrerende producten bieden zo iets meer dan monolieten verhardingen. Ook dankzij het uitgebreide assortiment aan kleuren, vormen en formaten, dragen ze bij aan een betere functionele leesbaarheid van de weginfrastructuur. In dat kader biedt LITHOBETON ook 2 types grasbetontegels aan: 33x22x10 cm (Ecolith) en 60x40x12 cm (Ecomax). Deze voldoen aan de sterkteklasse BC5 en zijn comfortabel om op te stappen. Ze worden vaak toegepast voor parkeerzones, wandelpaden en taludverstevigingen.

Fietspadsteen

Aanvullend werd in samenwerking met de federatie FEBESTRAL de fietspadsteen ontwikkeld. Deze steen heeft een formaat van 30 bij 15 cm, zonder velling. Indien deze typische steen met zorg en op een goede manier in de lengterichting wordt aangelegd, biedt ze een al even comfortabel fietspad als doorlopende beton of asfalt.

Met het oog op een zo hoog mogelijk grondwaterpeil concipieerde LITHOBETON ook infiltrerende waterbakken, straatkolken (onder andere standaardtype A/I, A/II en B/I, B/II) en U-kanalen. De ontwikkeling van deze producten houdt rekening met alle mogelijke functionele eisen van infiltratiehoeveelheid, bufferingscapaciteit, mechanische sterkte, maatvoering en veiligheid. Het kadert allemaal in de klimaatrobuuste wegopbouw die overheden en netbeheerders willen realiseren om zo tegemoet te komen aan de maatschappelijke oproep om het hemelwater lokaal te bufferen en vertraagd in de bodem te laten infiltreren. Een eerste proefproject werd in opdracht van Aquafin gerealiseerd in Staden.

“Prefabbetonproducten bieden veel meer een oplossing dan de publieke opinie soms laat uitschijnen. Infiltratie en verharding kunnen wel degelijk hand in hand gaan”, klinkt het bij Lithobeton.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details