Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Milieuvriendelijke sanering van ondergrondse mazouttanks

Milieuvriendelijke sanering van ondergrondse mazouttanks

Tal van aannemers met een eigen machinepark zijn in het bezit van een eigen brandstoftank die moet voldoen aan alle wettelijk opgelegde milieueisen. Heel wat bedrijven hebben echter installaties die niet conform zijn en bijgevolg worden afgekeurd. “Als leverancier van brandstoftanks en specialist in sanering zorgen wij dat de installatie weer aan alle milieunormen voldoet. Sinds kort bieden we ook Biofill aan, een milieuvriendelijke opvulling voor oude tanks”, vertelt Johnny Fonteyne van tankexpert ALV.

Wanneer een tank wordt afgekeurd, bieden twee mogelijke oplossingen zich aan: de tank updaten en conformeren of een volledige nieuwe tank installeren. ALV is gespecialiseerd in alles wat te maken heeft met de veilige opslag van brandstoffen, olie en Ad Blue. “De milieuwetgeving eist dat alle installaties voldoen aan de wettelijke normen. Daarom hebben wij ons hierin gespecialiseerd en zorgen wij dat installaties voldoen aan alle eisen”, vertelt Johnny Fonteyne. “Oudere installaties worden door ons aangepast of indien nodig vervangen, bij nieuwe installaties zorgen we ervoor dat alles van bij de start volgens de wensen van de klant en rekening houdend met de wettelijke eisen gebeurt.”

Bovengronds en ondergronds
De dubbelwandige en enkelwandige brandstoftanks van ALV kunnen zowel bovengronds als ondergronds geplaatst worden en er is de keuze tussen kunststof of metaal. De tanks worden gebouwd volgens de geldende Europese Normen en krijgen een prototypekeuringsnummer. Alle tanks ondergaan een dichtheidsproef in de fabriek. De dubbelwandige metalen tanks zijn standaard uitgerust met een lekdetectiesysteem en worden standaard behandeld met 2 componenten ral 7016 antraciet grijs. Bij tanks voor buitenopstelling wordt een speciale behandeling aangeraden. De kuntstoftanks bieden op hun beurt, zowel binnen- als buitenshuis, een doeltreffende en praktische oplossing voor opslag van huisbrandolie.

ALV

Het plaatsen van nieuwe tanks, pompen en toebehoren, het verwijderen en saneren van oude tanks, onderhoud en herstelling… ALV biedt een totaalpakket aan.

 

Biofill
Alle niet gebruikte mazouttanks moeten buiten gebruik gesteld worden. Johnny Fonteyne “De buitengebruikstelling van tanks gebeurt volgens verschillende stappen. Eerst en vooral maken we de tank leeg en vervolgens wordt ze gereinigd. Als laatste stap zullen we de mazout- of stookolietank definitief verwijderen. Indien dit niet mogelijk is, wordt de tank opgevuld met het milieuvriendelijke Biofill. Vroeger gebeurde dit met PU-schuim of zand, maar het ene is niet goed voor het milieu en het andere kan verzakken waardoor er bijgevuld moet worden.”

Biofill is een Nederlands product op basis van hars. Origineel werd het product gebruikt als grondverbeteraar, maar vandaag doet het ook dienst voor het verhogen van verzakte vloeren, het opvullen van holle ruimtes zoals rioleringen of het opvullen van mazouttanks. “Wij gebruiken Biofill sinds eind 2018. In België is het nog vrij innoverend”, verduidelijkt Johnny Fonteyne. “Een andere nieuwigheid is fuel polishing. De opmars van biodiesel zorgt ervoor dat meer algen en bacteriën in de tanks terechtkomen. Door middel van fuel polishing worden verontreinigingen zoals micro-organismen uit de brandstof en de tanks verwijderd. We beschikken ook over filters die zorgen dat er geen levende organismen in de tank terechtkomen.” 

ALV

De dubbelwandige en enkelwandige brandstoftanks van ALV kunnen zowel bovengronds als ondergronds geplaatst worden en er is de keuze tussen kunststof of metaal.

 

Totaalpakket
Het plaatsen van nieuwe tanks, pompen en toebehoren, het verwijderen en saneren van oude tanks, onderhoud en herstelling… Met een uitgebreid aanbod aan verschillende diensten biedt ALV een totaalpakket aan. “Ook voor het pompen met en zonder registratie, de aanpassing en uitrusting van opslagtanks, het beheer van het tankpark en tankcontrole door erkende technici met een wettelijk attest kan je terecht bij ALV. We hebben onze eigen studie- en hersteldienst en teren op meer dan twintig jaar ervaring. Dat we een dergelijk totaalpakket kunnen bieden, is onze grote sterkte”, besluit Johnny Fonteyne.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details