Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Mobix gaat voor innovatieve totaal-oplossingen op gebied van ‘Rail’ & ‘Utilities’
Mobix, divisie ‘Rail’ heeft al enkele indrukwekkende projecten op de teller staan.

Mobix gaat voor innovatieve totaal-oplossingen op gebied van ‘Rail’ & ‘Utilities’

Mobix, onderdeel van CFE, is een van de bekendste Belgische partners voor multidisciplinaire projecten in de sectoren van spoorwegen en infrastructuur. De groep, met hoofdzetel in Mechelen, verzamelde reeds de krachten van vijf specialisten in de rail- en utility-sectoren en wil met een verhuurafdeling voor zwaar materieel, de opleiding van werknemers in eigen huis en nog meer focus op veiligheid en technologie, zijn stempel doordrukken op de Belgische markt. Mobix biedt expertise doorheen twee divisies …

De divisie ‘Rail’ biedt, als lokale speler op de Belgische markt, expertise op het vlak van bovenleiding, signalisatie en de aanleg van spoorwegen. De divisie ‘Utilities’, voornamelijk actief in het zuidelijk landsgedeelte, is gespecialiseerd in het plaatsen van glasvezel- en distributienetwerken voor gas, hoog-, midden- en laagspanning.

Lichtplan 4.0: ‘slimme’ ledverlichting in het Waalse Gewest.

Met een totaaloplossing naar de klant stappen

Een totaalpakket aanbieden aan de klant wordt alsmaar belangrijker en dat hebben ze bij Mobix begrepen. Expertise bundelen om projecten van a tot z af te handelen is een sterkte waar het bedrijf graag mee uitpakt. De combinatie van het arbeidsintensieve en het hoogtechnologische is volgens Mobix de kracht van de spoorsector. CEO van Mobix Laurent Eeraerts: “We willen graag investeren in technologie en machines, maar je moet ook de mensen hebben om die machines te bedienen. Daarom wordt de focus toegespitst op onze medewerkers. We leiden mensen op tot echte experten, die zowel vaardig zijn met machines maar ook mee zijn met de digitale revolutie waar onze sector momenteel inzit. We vinden het ook cruciaal om te luisteren naar onze mensen op het terrein. Zo drijven we het aantal overlegmomenten op de werf op, om ongevallen te vermijden en een veilige werkomgeving voor onze medewerkers te voorzien.”

Slimme ledverlichting in het Waalse Gewest

Via de divisie ‘Utilities’ heeft Mobix al verschillende grote renovatieprojecten op Brussels Airport uitgevoerd. “Maar we liepen toch vooral in de kijker met het LuWa-project, ook bekend als het Lichtplan 4.0″, zegt Laurent. “Het is een contract met een looptijd van 20 jaar en voorziet de geleidelijke invoering van ‘slimme’ ledverlichting in het Waalse Gewest. We spreken hier over ongeveer 100.000 lichtpunten op een netwerk van 2.700 kilometer autosnelwegen en nationale wegen – waaronder 400 kilometer knooppunten – evenals op parkeerterreinen van autosnelwegen en parkeergarages. Door dit innovatief plan zal er op termijn 76% energie bespaard worden. Dit ambitieuze project zal niet enkel zorgen voor duurzame verlichting, maar zal ook het comfort en vooral de veiligheid van de bestuurders aanzienlijk verhogen.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details