Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Multi-inzetbare en modulaire funderingsmachine om nog efficiënter te werken
De modulair opgebouwde multi-inzetbare machine past De Waal Solid Foundations als een handschoen.

Multi-inzetbare en modulaire funderingsmachine om nog efficiënter te werken

Als specialist in het ontwerpen en bouwen van funderingsmachines profileert het Nederlandse Van den Heuvel zich als betrouwbare partner in de funderings-, grondverzet-, sloop-, overslag- en wegenbouwsector. Een van die partners is paalfunderingsspecialist De Waal Solid Foundations uit Lokeren, dat onlangs de multi-inzetbare en modulaire VDH-MP60 funderingsmachine aankocht. “De samenwerking met De Waal Solid Foundations is voor ons een mooie referentie op de Belgische markt, waar de vraag naar gespecialiseerde funderingsmachines hoog is”, vertelt Marc Timmerman van Van den Heuvel.

De MP60 is een 60 tons basismachine die uitermate geschikt is voor verdringend boren, het boren van mortel schroefpalen en het trillen van mini-vibropalen. Om zo goed mogelijk te voldoen aan alle wensen en eisen vanuit de markt, heeft Van den Heuvel zowel klanten als monteurs betrokken bij het ontwikkelingsproces. Marc Timmerman: “Het was De Waal Solid Foundations dat bij ons aanklopte met een specifieke behoefte. De MP60 werd dan ook ontwikkeld vanuit die wensen. Deze klantgerichte aanpak stelt ons in staat machines te ontwikkelen die niet alleen technisch geavanceerd zijn, maar ook perfect aansluiten bij de unieke eisen van ieder project. Het succes van de eerste MP60 voor De Waal, gelanceerd in 2019, kreeg navolging met de MP40 en MP70 en onlangs werd dus ook de vernieuwde MP60 geïntroduceerd.”

Het zelf ontwikkelde besturingssysteem verbetert niet alleen de sturing, maar ook het onderhoud van de machine aanzienlijk.

Besturingssysteem en cabine zelf ontwikkeld

“De doorontwikkeling van de MP60 naar een nieuw model toont aan dat aanpassingen een cruciaal verschil kunnen maken in de prestaties op de werf”, gaat Marc Timmerman verder. “Zo zijn bijvoorbeeld de cabine en het besturingssysteem volledig door onszelf ontwikkeld. Deze verandering verbetert niet alleen de sturing, maar ook het onderhoud van de machine aanzienlijk.  Doordat de nieuwe MP60 geen externe cruciale onderdelen meer bevat, kunnen we op het vlak van klantenservice namelijk nog korter op de bal spelen.”

De focus op maatwerk en klantgerichtheid blijft de kern van de filosofie van Van den Heuvel.

Nog betere service

De modulair opgebouwde multi-inzetbare machine past De Waal Solid Foundations als een handschoen. “Met deze nieuwe MP60 kregen we een direct antwoord op de uitdagingen die we ondervonden bij de eerste versie”, vertelt Bertrand Van Gyseghem, BU manager bij De Waal Solid Foundations. “Omdat het een extern besturingssysteem betrof, waren we op het vlak van service voor dat onderdeel afhankelijk van een derde partij. Dat ‘probleem’ is nu van de baan. Voor onderhoud, aanpassingen en updates kunnen we nu volledig bij Van den Heuvel terecht en die korte lijn en directe aanpak zijn een grote meerwaarde. We hoeven maar een telefoontje te plegen en bij Van den Heuvel kunnen ze van op afstand meteen ondersteunen. Wat de prestaties van de machine betreft, zijn we zeker dat het topmaterieel is. We vertrouwen op de expertise van Van den Heuvel en de eerste werkzaamheden met de nieuwe MP60 in Vlamertinge verlopen zeer vlot.”

De focus op maatwerk en klantgerichtheid blijft de kern van de filosofie van Van den Heuvel. In een sector die snel evolueert en waar de eisen steeds complexer worden, biedt deze aanpak een groot voordeel voor de klant. De samenwerking tussen Van den Heuvel en De Waal Solid Foundations illustreert de kracht van partnerschap, gekoppeld aan innovatie. “Wij zijn geen bedrijf dat honderd machines in een jaar maakt. Wij kiezen voor klantgerichte kwaliteit en zullen zo goed mogelijk inspelen op de wensen van de klant bij het ontwikkelen van een machine. De korte lijn tussen klant en Van den Heuvel blijven we heel goed bewaken”, besluit Marc Timmerman. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details