Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Producten

Multipurpose funderings­machine

dsc_0027

5 juni 2019 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Van den Heuvel Werkendam is vooral bekend als importeur van Junttan heimachines, maar ontwerpt en bouwt ook zelf machines. De meest recente machine is de VDH-MP60, een multipurpose funderingsmachine die breed inzetbaar is bij variërende funderingswerkzaamheden. De eerste twee exemplaren worden momenteel al succesvol ingezet door twee funderingsspecialisten.

“In Nederland wordt nog veel geheid, terwijl in België met name andere technieken worden toegepast”, zegt Marc Timmerman van Van den Heuvel Werkendam. “Veel bedrijven zijn op zoek naar heimachines die aanpasbaar en te automatiseren zijn. Reden voor ons om in eigen huis de VDH-MP60 te ontwikkelen, een machine die qua formaat (60 ton zonder aanbouwdeel) in een klasse valt waar veel werk verzet wordt. Niet te groot maar zeker ook niet te klein. De VDH-MP60 is breed inzetbaar en kan zowel heipalen slaan als verdringend boren, maar ook mortelschroefpalen boren en mini-vibropalen trillen.”

De VDH-MP60 heeft volgens Timmerman een modulair karakter. “De basis van de machine is altijd identiek, dat wil zeggen de motor, onderwagen, pompen en plc-sturing. De voorkant van de machine bouwen we klantspecifiek en wordt ook door een aparte plc-sturing aangestuurd. Denk aan een vibrolans, trilblok of boormotor, etc. Uniek zijn de verregaande automatiseringsmogelijkheden. Zo kunnen we standaard handelingen volledig automatiseren, maar geeft de machine ook feedback over het functioneren. De software is op afstand uitleesbaar en geeft automatisch een melding als een proces afwijkt.” 

Van den Heuvel Werkendam heeft eind vorig jaar de eerste VDH-MP60 afgeleverd aan Van Berlo, waarbij de machine is geconfigureerd als mini-vibro stelling. Begin dit jaar heeft De Waal een machine in gebruik genomen voor het aanbrengen van grondverdringende palen. In de basis zijn het dezelfde machines, maar aan de voorkant uitgerust voor een ander proces.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Olivia Castelein

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details