Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Nieuw aanbod kleine diameters voor persleidingen

Nieuw aanbod kleine diameters voor persleidingen

Dankzij de hoge veiligheidscoëfficiënt van nodulair gietijzer en de prestaties van de NBR-afdichtingsringen kunnen TOPAZ®– afvalwaterleidingen voor druknetwerken, zuiveringsstations en speciale toepassingen worden geproduceerd. Dit nieuwe aanbod, ontwikkeld door Saint-Gobain PAM, voorziet in de behoefte aan kleine diameters van DN 75 tot DN 160. 

Met de ontwikkeling van TOPAZ®– afvalwaterleidingen toont Saint-Gobain PAM zijn drang naar innovatie. “Grote troef van het assortiment is het verhoogd installatiegemak”, vertelt Bart Stulens, Area Sales Manager bij Saint-Gobain PAM. “De buizen kunnen met de hand worden vervoerd door twee personen en dat tot op de moeilijkst bereikbare plaatsen, om vervolgens op de bodem van de sleuf te worden geplaatst zonder mechanische apparatuur.” 

TOPAZ® maakt gebruik van het assortiment BLUTOP®-hulpstukken waardoor een eenvoudige hantering mogelijk is. Buizen en hulpstukken kunnen in elkaar worden geduwd met behulp van een koevoet of met een buizentrekker. Bart Stulens: “De buizen hebben bovendien een bijzonder hoge hoekverdraaiing: 6°. En dit zowel een in trekvaste als niet-trekvaste versie. De grote insteek van de spie-mofverbinding vermindert ook het risico op loskomen.” 

Betrouwbare bescherming en lange levensduur
Een buitenbekleding van BioZinalium® biedt de buizen een langdurige en betrouwbare bescherming tegen gelokaliseerde biocorrosie en de DUCTAN®-binnenbekleding is op zijn beurt bestand tegen de hardnekkigste zure effluenten (pH 1 tot 10). “Het onderzoek van Saint-Gobain PAM naar bekledingen op basis van zink heeft vanaf het prille begin bijgedragen aan de ontwikkeling van de bescherming voor netwerken van ondergrondse leidingen in gietijzer over de hele wereld”, vertelt Bart Stulens. “BioZinalium® is het concrete antwoord van Saint- Gobain PAM op de terechte bezorgdheid van investeerders, beheerders en exploitanten van waternetwerken.”

Met dank aan de Aquacoat®-bekleding zijn TOPAZ®-buizen zowel VOS- als BPA-vrij en de verschillende bekledingen hebben tevens een positief effect op de levensduur van de leidingen. Bart Stulens: “Voor de fabrikant van de leiding is de levensduur gebaseerd op de prestaties van drie elementen. Het materiaal, met name de weerstand tegen mechanische belasting (hydraulische druk en gewicht van de aarde). De bekleding, die weerstand biedt tegen chemische aanvallen (effluenten en de bodem). En de montage, voor het behoud van de dichtheid onder alle omstandigheden (overdruk of differentiële zettingen).”

TOPAZ

TOPAZ® maakt gebruik van het assortiment BLUTOP®-hulpstukken waardoor een eenvoudige hantering mogelijk is.

Unieke voorspellingssimulator
Daarom heeft Saint-Gobain PAM een originele en rationele benadering ontwikkeld om de bijdrage van de bekleding in de levensduur apart te evalueren. “Onze onderzoekers gebruiken een wiskundige voorspellingssimulator die uniek is in de wereld. Deze is gebaseerd op een algoritme voor het berekenen van cumulatieve kansen en kan het risico op perforatie evalueren. Dit rekening houdend met de wetmatigheden van de corrosie van gietijzer, de prestaties van de bekledingen op basis van de aangetroffen grondsoorten, de geologische verspreiding van bodems en hun mengsels en de plaatsingsrisico’s”, besluit Bart Stulens.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details