Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Nieuwe administrateur-generaal voor Agentschap Wegen en Verkeer
Kathy Vandenmeersschaut (c) Departement MOW

Nieuwe administrateur-generaal voor Agentschap Wegen en Verkeer

Vanaf 1 augustus heeft het Agentschap Wegen en Verkeer een nieuwe administrateur-generaal. Kathy Vandenmeersschaut neemt de fakkel over van Tom Roelants wiens mandaat afliep.

Na haar studies Burgerlijk Ingenieur Bouwkunde aan de UGent startte Kathy haar loopbaan als assistente op de Hogeschool Gent. Al vrij snel ging ze aan de slag bij de Vlaamse overheid, bij het toenmalige departement Leefmilieu en Infrastructuur. Ze was er eerst studie-ingenieur en vanaf eind 2003 werkte ze in de leidinggevende functie van afdelingshoofd. Tot oktober 2019 stond ze aan het hoofd van de afdeling Algemene Technische Ondersteuning van het departement Mobiliteit en Openbare Werken (MOW). Ze was er onder andere verantwoordelijk voor de IT van het departement en ze bouwde de advisering overheidsopdrachten uit voor het beleidsdomein. Gedurende een aantal jaar coördineerde ze ook de Xperta-afdelingen van het departement, de interne studiedienst voor MOW.

In oktober 2019 ging ze aan de slag als raadgever openbare werken op het kabinet van Vlaams minister Lydia Peeters. Een klein jaar later werd ze adjunct-kabinetschef, een functie die ze tot eind juli uitvoerde.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details