Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Nieuwe Android-app voor precisielokalisatie

Nieuwe Android-app voor precisielokalisatie

Met RD Map™ stelt Radiodetection met trots zijn Android karteringsapp (Android 5.1 of hoger) voor. De applicatie is compatibel met de RD7100 RF-markeringszoekers en de RD8100-kabel-, pijpleiding- en RF-markeringszoekers. RD Map™ gebruikt Bluetooth om in realtime een gedetailleerde kaart van ondergrondse leidingen te maken. 

RD Map™ maakt gebruik van Google Maps om gedetailleerde kaarten van ondergrondse nutsleidingen te maken. Nutsleidingen worden geïmporteerd in Google Maps met behulp van markeringen en alle leidingroutes en onderzoekspunten worden handig aangeduid met industriestandaard kleurconventies (APWA-kleurcodering). Iedere onderzoekmetingsparameter wordt toegevoegd aan de GPS-positiegegevens van de zoeker voor het in kaart brengen van de route van de gevolgde leiding. Kaartbestanden  – CSV of KML – kunnen vervolgens worden gedeeld via email of elk compatibel berichtensysteem. 

Arm- en klemsysteem

Mobiele telefoons en tablets kunnen op iedere precisiezoeker worden bevestigd met behulp van een optioneel arm- en klemsysteem dat snel en eenvoudig aan de zoeker bevestigd of weer losgekoppeld kan worden. Het arm- en klemsysteem brengt het Android-apparaat in een handige positie, zodat de gebruiker direct feedback heeft zonder de zoekactiviteit te beïnvloeden. Door in realtime een kaart te maken, kan de gebruiker iedere onjuiste GPS-positie onmiddellijk corrigeren. Of de onjuistheid nu wordt veroorzaakt door reflecterende signalen, weersomstandigheden of beperkt zicht op de lucht. RD Map™ biedt meettools om de afstand te schatten van uw positie ten opzichte van de rand van bestrating, een put of elk ander geschikt referentiepunt. 

RD Map™ gebruikt Bluetooth om in realtime een gedetailleerde kaart van ondergrondse leidingen te maken.

Android 5.1

Voor situaties waarin zeer nauwkeurige positiemetingen nodig zijn, kan RD Map™ worden geconfigureerd om een compatibele Bluetooth GPS/GNSS-ontvanger te gebruiken. Android 5.1 of hoger en een gegevensverbinding zijn vereist voor het gebruik van de applicatie. RD Map™ is niet beschikbaar in landen waar Google Maps is geblokkeerd.      

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details