Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Nieuwe landmeterswebshop maakt spitstechnologie toegankelijk
“Voor onze indoor mobile mapping systemen staken de producten van Navvis er met kop en schouders bovenuit.”

Nieuwe landmeterswebshop maakt spitstechnologie toegankelijk

MEET HET wil een one-stop shop zijn voor alles wat met landmeten te maken heeft. De nieuwste stap in dat proces: de online webshop waar klanten state-of-the-art toestellen kunnen huren die ze nergens anders vinden. Dankzij de webshop kan MEET HET ze ook verschillende graden van ontzorging bieden. 

Meer zelf doen

Zo bood het bedrijf tot voor kort enkel Monitoring as a Service (MaaS) aan: MEET HET bekeek wat er gemonitord moest worden en stelden dan een pakket samen, samen met een plan van aanpak, installatie en opvolging. “Maar we merken dat onze klanten dingen meer en meer zelf willen doen,” zegt van Londersele. Daarom kan je nu ook gewoon sensoren bij ons huren voor een bepaalde periode: een DIY-formule. Of klanten vragen ons om de hardware voor hen te installeren zodat ze van dan af alleen verder kunnen.”

Om die reden zet MEET HET ook sterker in op kennisoverdracht. De gespecialiseerde toestellen vragen immers ook om meer begeleiding. “Voor sommige ervan moet je eerst een opleiding volgen voor je ze mag bedienen. Op 14 september organiseren we bijvoorbeeld de MEET HET Academy, waar we ons toespitsen op laserscanning en waar we uitleggen wat er allemaal mogelijk is met onze apparatuur,” zegt van Londersele.

MEET HET wil een one-stop shop zijn voor alles wat met landmeten te maken heeft. De nieuwste stap in dat proces: de online webshop waar klanten state-of-the-art toestellen kunnen huren.

Ontsloten

Een voordeel voor meetopdrachten in binnen- en buitenland: beschikbare technologie wordt nu makkelijker ontsloten. “Vaak zijn nieuwe toestellen maar moeilijk aan te kopen voor één enkel project. Door onze formules maken we het gebruik van die toestellen laagdrempeliger,” zegt van Londersele. Een voorbeeld van zo’n gesofisticeerde technologie zijn volautomatische meetsystemen. Wie eventuele verzakkingen van punten wil opvolgen, zou elke dag een landmeter naar zijn werf kunnen sturen. MEET HET verhuurt systemen die dat volautomatisch kunnen. Je programmeert dan om de paar uur een meet-ronde met data die online te volgen zijn. Dat kan zelfs met een alarmsignaal als drempelwaardes overschreden worden zodat alle betrokken partijen verwittigd worden. 

Offerte via de site

Een extra voordeel van de online tool van MEET HET: tijdsbesparing voor klanten én het bedrijf zelf. Van Londersele: “We krijgen veel offertevragen van aannemers waarbij er monitoring in het bestek beschreven staat. De calculator moet dan door de bestekken gaan om – uiteindelijke makkelijke –  berekeningen te maken, een proces dat veel sneller kan. Via meethetzelf.be selecteren aannemers met enkele muisklikken de toestellen die ze nodig hebben en krijgen zo snel een offerte op maat.” 

MEET HET zet ook sterker in op kennisoverdracht. De gespecialiseerde toestellen vragen immers ook om meer begeleiding.

“Analyseren alle merken”

MEET HET Zelf wil trouwens bekend staan als een merkonafhankelijke speler. Van Londersele: “Uiteraard hebben we samenwerkingsverbanden met leveranciers, maar da’s dan omdat wij er goede ervaringen mee hebben en achter hun producten en de dienstverlening staan. Ook al moeten we keuzes maken omdat we onmogelijk technische support voor alle merken kunnen bieden. We analyseren de verschillende merken op de markt en bieden per product de meest geschikte oplossing aan.” 

“Voor totaalstations voor monitoring kozen we jaren geleden al voor Leica. Het bedrijf is al jaren de internationale referentie en geeft ons de mogelijkheid om veel vanop afstand aan te passen. Maar voor onze indoor mobile mapping systemen – scanners die niet moeten stilstaan, maar die je op een kar of een harnas kan zetten en zo bewegend kan meten: daar staken de producten van Navvis er met kop en schouders bovenuit. Zo kunnen onze klanten erop vertrouwen dat ze de beste kwaliteit in huis halen.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details