Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Nieuwe thuisbasis voor nog betere service en voorraadbeheer
De Mito 70 van Fraste beschikt over een boormast die tegelijkertijd de casing en boorstang kan aanreiken.

Nieuwe thuisbasis voor nog betere service en voorraadbeheer

“Dit is de beste stap die we ooit hebben gezet”, zegt zaakvoerder Valentijn De Lille, terwijl hij vanuit zijn kantoor zo het atelier inkijkt. De verhuis stelt de firma in staat om zowel letterlijk als figuurlijk tot nog grotere hoogte te stijgen.

In de boorwereld is Agiva gekend om een perfecte mix van passie en expertise met de betrouwbaarheid van een sterk familiebedrijf. Sinds 1973 ontwerpt, bouwt en vermarkt de onderneming machines voor water- of milieutechnische- als mede geothermische boringen. “Wij verzorgen boorstellingen op maat, met bijhorende uitrusting aangepast op de toepassingen. Niet alleen via onze innovatieve en technische kijk op de branche, maar ook via een uitmuntende dienst na verkoop helpen wij klanten om hun dagelijkse operaties te laten renderen”, stelt Valentijn De Lille met gepaste trots.

Agiva International ontwikkelt, verdeelt en herstelt allerhande machines specifiek voor de grondboorindustrie. Naast boorstellingen levert de onderneming ook Wellpointers (boormasten voor bronbemaling), ontzandingssystemen, groutpompen en accessoires voor bij het boren (boorstangen, avegaren, beitels, grout, boorspoelingsadditieven, bemonsteringsmateriaal …). Naast de grondboorindustrie is Agiva nog actief in de paalplantindustrie met compacte machines die kunnen worden gebruikt bij het plaatsen van vangrails, omheiningen of de aanleg van zonneparken. 

Agiva’s Wellpointer ML biedt een uniek concept dat boren voor bronbemaling, boren onder een hoek en 360° draaien samenbrengt in één type. (Beeld: WELLPOINTER ML).

STERKE BASIS

“Onze activiteiten leunen steeds dichter aan tegen de funderingswereld, een sector die erg service-afhankelijk is”, weet Valentijn De Lille. “Voorheen waren we daar wellicht iets te klein voor, maar in de afgelopen 4 jaar is Agiva verviervoudigd qua omzet, waardoor we een sterke basis hebben opgebouwd in de branche. Met inmiddels twaalf medewerkers, waarvan zes servicemonteurs, zijn we een provider van totaaloplossingen voor onze klanten, van engineering tot de verkoop en herstelling van complete boorstellingen. Naast geothermische-, water- of milieutechnische boringen richten we ons ook op de markten voor bronbemaling en funderingstechniek.”

Agiva International is al 31 jaar partner van Fraste, een Italiaanse fabrikant van kleinere boor- en funderingsmachines. In België en Nederland zijn inmiddels ongeveer 250 grondboormachines geleverd, waarmee de firma is uitgebroeid tot marktleider in dit segment. Daarnaast richt Fraste zich met de Mito-reeks op funderingsactiviteiten. De modelserie omvat heavy duty machines van 4 tot 40 ton, die volgens De Lille te boek staan als bedrijfszeker. “Het gebruik van hoogwaardige componenten en innovatieve techniek maken de Mito machines uiterst betrouwbaar en efficiënt.”

PERFECT UITGERUST

De verschillende modellen kunnen perfect uitgerust worden met een rotatiekop, roto-percussiekop of roto-sonische boorkop, waardoor de serie is toe te passen voor grout-, trek- of zelfborende ankers, vernageling, injecties, micropalen, oeververstevigingen, jet grouting en geotechnisch boorwerk. De Mito 40 en 40 CS (voor horizontaal boren) beschikken dankzij een extern powerpack over een compacte footprint en 1.280 daN boorkoppel. De Mito 60 is uit te voeren met een 150 Herz sonische kop, die veel sneller werkt dan de gewone drifterkop. Ideaal is voor ankerboringen of micropalen.`

Met de  Mito 70 en 100 TB bewijst Fraste het serieuze boor- en funderingswerk niet te schuwen. Het eerste type is uitgevoerd met jib boom en osculerende rupsen. Verder is bijzonder dat de boormast de casing en boorstang samen kan aanreiken. Bij de 100 staat de toevoeging TB voor tie back, wat verwijst naar doorgespannen ankers. Een carrousel van 3 m bevat negen casings en boorstangen ineen, goed voor 27 m in totaal.     

Alle Fraste machines zijn radiografisch bestuurbaar en uitgerust met moderne Cat dieselmotoren. Naast uitmuntende service in de hele Benelux is daarmee een wereldwijde onderdelenvoorziening gegarandeerd.

Het team van Agiva International bij de nieuwe locatie in Eeklo. Links vooraan zit zaakvoerder Valentijn De Lille.

LAATSTE ONTWIKKELING

Aangezien Agiva al sinds de jaren ’80 sterk betrokken is bij de bronbemalingswereld, is er uitgebreide kennis voorhanden van boormasten opgebouwd op graafkranen en speciaal ontwikkelde machines. De nieuwste aanwinst is de Agiva Wellpointer ML. Als basis is gekozen voor een robuust Sampierana rupsonderstel, bekend van de 10-tons Eurocomach ESP 100. De uitschuifbare rupsen in combinatie met een dozerblad garanderen voldoende stabiliteit om met Fraste boormasten tot 10 meter te kunnen werken. Bijzonder is dat met deze mast, die tot 1,5 meter diepte kan zakken, pal tegen een wand kan worden gewerkt en dat deze ook 45° kan draaien voor optimaal zicht op het werk.

De machine voldoet uiteraard aan de CE-normen en biedt een uniek concept dat boren voor bronbemaling, boren onder een hoek en 360° draaien samenbrengt in één type. Agiva gaat er dan ook vanuit dat een machine voor bronbemaling of grondboring geen standaardproduct is, maar het resultaat van maatwerk. Zo vraagt de toename van het aantal aardwarmteboringen om steeds krachtigere maar toch compacte machines, die tot 150 of – in Nederland – zelfs 300 meter diepte reiken. Machines gaan doorgaans 20 tot 30 jaar mee en maken al lang geen 700 tot 800 werkuren per jaar meer, met uitschieters van wel 1.800 tot 2.000 draaiuren. 

NIEUWE LOCATIE

Aan de nieuwe Wellpointer ML is een aantal jaren engineering vooraf gegaan, waarbij alles in eigen huis gebeurt. Tel daarbij dat machines alsmaar hoger worden en Agiva International klanten ook op het gebied van toebehoren, grout- en ontzandingstechniek steeds meer te bieden heeft en het moge duidelijk zijn dat het nieuwe onderkomen in Eeklo uitkomst moet bieden om ook in de toekomst door te kunnen blijven groeien. Op een terrein van 5.000 m² zijn naast kantoren ook 800 m² aan werkplaatsruimte, 600 m² magazijn en nog eens 250 m² opslagruimte ingericht.

Het atelier meet 14 m hoog en beschikt over een dubbele rolbrug en de benodigde olie-, smeer- en afzuigsystemen. Er zijn tevens een lasplaats en verspaningsafdeling met draaibanken ingericht. Het magazijn is uitgerust met een Kardex automatische onderdelenkast, om zo nog sneller te kunnen schakelen. “Binnen Agiva staan drie pijlers centraal: materieel, service en kennis”, aldus De Lille. “Onze nieuwe thuisbasis maakt het mogelijk om service en voorraadbeheer optimaal uit te kunnen voeren. Via de Agiva Academy willen het kennisniveau in de markt vergroten, bijvoorbeeld door op te leiden voor boormeester en informatie over systemen of technieken uit te wisselen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details