Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Nissan hanteert duidelijke strategie voor lichte bedrijfsvoertuigen
Met de grote Interstar dekt Nissan het zwaardere segment lichte bedrijfsvoertuigen.

Nissan hanteert duidelijke strategie voor lichte bedrijfsvoertuigen

Nissan heeft een nieuwe stap in zijn strategie voor lichte bedrijfsvoertuigen gezet met de onthulling van een vernieuwde line-up. Die strategie komt neer op een rationalisering van het gamma lichte bedrijfsvoertuigen met de Interstar en Primastar als speerpunten. 

Met de nieuwe modellen keert Nissan tevens terug naar bekende namen, zo werd de NV400 de Interstar en de NV300 de Primastar. Met deze twee modellen dekt Nissan een groot gedeelte van het segment lichte bedrijfsvoertuigen, meer bepaald de Primastar voor de populaire middenklasse en de Interstar voor het segment zware bestelwagens. 

De Primastar kreeg een nieuw design, geheel in lijn met de Nissan familie.

Gericht op professionals 

“Met deze nieuwe reeks lichte bedrijfsvoertuigen blijft Nissan zich actief richten op professionals, nu en in de komende jaren. Het vernieuwde gamma is bijzonder veelzijdig en zal aan alle behoeften kunnen voldoen door de vele ombouwopties. Van de grote Interstar, die veel ombouwmogelijkheden biedt, tot de veelzijdige en praktische, middelgrote Primastar. We luisteren naar onze klanten en blijven ons inzetten om aan hun veranderende eisen te voldoen”, aldus Emmanuelle Serazin, Light Commercial Vehicles & Corporate Sales Director, Nissan Europe.

De sterk opgewaardeerde Primastar heeft een dynamische look met een nieuw radiatorrooster, led koplampen en optionele 17-inch lichtmetalen velgen. Hij krijgt ook nieuwe geavanceerde rijhulpsystemen (ADAS) mee met functies zoals dodehoekwaarschuwing, waarschuwing voor het onbedoeld verlaten van de rijstrook, verkeersbordenherkenning, adaptieve cruise control en intelligente noodremhulp.

Klanten kunnen deze emissiearme motortechnologie combineren met een handgeschakelde of automatische transmissie met dubbele koppeling. Een belangrijk punt is dat de Nissan Primastar al drie kant en klare ombouwversies aanbiedt leverbaar af fabriek (loodgieter, electricien en store van), naast twee uitrustingspacks (veilig laden en vloer- en wandbescherming). Met twee lengte-uitvoeringen en twee dakhoogtes zijn er nuttige volumes beschikbaar van 5,2 tot 8,6 m3 of 3,2 tot 4 m3 voor de uitvoering Crew bestelwagen. Het laadvermogen bedraagt naargelang de uitvoering 1.000 tot 1.200 kg.

De grote Nissan Interstar heeft een MTM van 3,5 ton en wordt aangeboden in verschillende uitvoeringen qua lengte en hoogte als gesloten bestelwagen en crew cab bestelwagen met een maximum laadvolume van 8 tot 17 m3. Het laadvermogen gaat van 901 tot 1.623 kg en de laadlengte van 2,6 tot 4,4 meter. Even interessant is de chassis-cabine of chassis met dubbele cabine. Op de chassis-cabine is een kastopbouw van 20 m3 mogelijk. Ook hier biedt Nissan maar liefst zes ombouwversies aan af fabriek, met onder meer een kipper, dropside laadbak of gesloten laadbak. De Interstar is er met voor- of achterwielaandrijving en er is keuze uit 2,3-liter motoren met een vermogen van 135 tot 180 pk. 

Op de Primastar kan men opteren voor een schuifdeur aan één kant of beide zijden.

Vijf jaar garantie 

Een bewijs van vertrouwen in de kwaliteit van de voertuigen is de 5 jaar fabrieksgarantie op lichte bedrijfsvoertuigen:

  • 5 jaar of 160.000 km bescherming van bumper tot bumper
  • 5 jaar garantie op lakwerk – dekt de carrosserielak
  • 5 jaar Nissan garantie op originele onderdelen en toebehoren
  • 5 jaar pechhulp onderweg
  • 12 jaar garantie tegen corrosie op de Primastar
  • Volledig overdraagbaar     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details