Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Nieuws

Nu nóg nauwkeurigere correctieservice om in te spelen op toenemende digitalisering

TopnetLive_Earth_F_20210625_0004

Tekst | Topcon

Beeld | Topcon

23 december 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Wist je dat GNSS-ontvangers voortdurend moeten compenseren voor onnauwkeurigheden veroorzaakt door satellietconstellaties, veranderingen in de atmosfeer en lokale verstoringen zoals multipath? Daarom kunnen gebruikers van Topcon-technologie rekenen op Topnet Live, een correctieservice die we zopas hebben uitgebreid om nog beter in te spelen op de toenemende digitalisering in tal van sectoren zoals bouw, landmeting, machinebesturing en landbouw.

Topnet Live is Topcons eigen GNSS-correctieservice, die bestaat uit een wereldwijd netwerk van vaste GNSS-referentiestations, software voor het berekenen en monitoren van de correcties en een service waarbij gebruikers de gepaste GNSS-correctie kunnen opvragen. Dit systeem laat nauwkeurige en betrouwbare GNSS-metingen toe met centimeterprecisie, bruikbaar voor zowel landmeters en werfleiders als voor machinesturing en landbouw.

Topnet Live, de GNSS-correctieservice van Topcon, werd uitgebreid om nog beter in te spelen op de toenemende digitalisering in tal van sectoren

Wat houdt de uitbreiding in?

Topnet Live zag meer dan tien jaar geleden het levenslicht en is sinsdien niet gestopt met groeien. Vandaag telt het netwerk 5.100 referentiestations, een toename van veertien procent vergeleken met vorig jaar. Ook nieuw zijn bijkomende corrigerende services – onder andere Realpoint en Starpoint – en meer abonnementsopties. 

Met Starpoint gebeuren relatief eenvoudige datacorrecties via satelliet. Ideaal op plaatsen waar lokale basisstations ontoereikend zijn of waar het mobiele netwerk te wensen overlaat. Realpoint corrigeert dan weer via een internetverbinding en is compatibel met Skybridge, dat op zijn beurt RTK (Real Time Kinematic) combineert met PPP (Precise Point Positioning). RTK corrigeert via een lokaal netwerk op de grond, terwijl PPP terugvalt op een globaal satellietnetwerk. Kortom, dankzij Skybridge blijf je altijd verbonden met Topnet Live, ook als je je even buiten het RTK-netwerk begeeft of als het mobiele netwerk uitvalt.

Topnet Live is Topcons eigen GNSS-correctieservice, die bestaat uit een wereldwijd netwerk van vaste GNSS-referentiestations, software voor het berekenen en monitoren van de correcties en een service waarbij gebruikers de gepaste GNSS-correctie kunnen opvragen.

Flexibele licenties

Veranderen je correctiebehoeften weleens, bijvoorbeeld omdat de locatie van je project wijzigt of omdat je takenpakket erg gevarieerd is? Dan kun je met Topnet Live dankzij het flexibele abonnementsmodel (met licenties) gemakkelijk een andere applicatie aanschaffen of verschillende applicaties combineren.

Wereldwijd netwerk, lokale service

Topcon Positioning Group gaat prat op een topservice voor al haar klanten. Omdat Topnet Live wereldwijd volledig zelf beheerd wordt, kun je ook in België en Luxemburg vertrouwen op een netwerk zonder downtime en op je eigen, toegewijde contactpersoon.     

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Olivia Castelein

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details