Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Nieuws

Nu ook geothermische boringen bij G. Smeyers nv

3 september 2021 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Door de steeds groeiende vraag naar hernieuwbare en alternatieve energiebronnen, was het een logisch stap om geothermische boringen tot onze activiteiten bij te voegen. Onze doelgroep omvat zowel de particuliere woningbouw als de grotere bouwprojecten.

Aan de hand van de vereiste vermogens van uw verwarmings- en koelinstallatie, wordt uw BEO-veld (boordiepte, aantal boringen, type warmtelussen..) door ons bestudeerd en gedimensioneerd.

Voor het spoelboren zelf werd een splinternieuwe boortoren, type  “Fraste Multidrill ML Max” aangekocht met een boordiepte tot 160m en waarbij boorresten, boorzand afzonderlijk worden opgevangen tijdens de booractiviteiten. Dit heeft een zeer nette afwerking tot gevolg.

De combinatie van een nieuw machinepark en ervaren boormeester en boorploeg, resulteert in correct uitgevoerde boringen met oog voor efficiëntie, stiptheid en netheid!

Na het boren worden de warmtelussen door middel van een horizontaal leidingwerk verbonden in collectorput(ten). Hieruit vertrekken dan één of meerdere collector(en) tot in het gebouw waarop de warmtepompinstallateur nadien kan aansluiten.

Uiteindelijk wordt het volledig systeem opgevuld met een glycolmengsel, ontlucht en onder druk geplaatst.

Voor gans Vlaanderen verzorgen wij de nodige geothermische boringen van uw project, met dezelfde kwaliteit, service en kennis waarvoor G. Smeyers reeds sedert jaren erkend is in de bronbemalingen.

Contacteer ons via info@gsmeyers voor bijkomende info of een offerte op maat!

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Olivia Castelein

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details