Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Nieuws

Nu ook in België nóg dichterbij. Aanbouwdelen voor sloopwerkzaamheden te kust en te keur

Toegegeven, het bedrijf bezit al een goede naam in België, net als in Nederland. Saes International BV, met een hoofdzetel in het Nederlandse Weert, is alom bekend in de Benelux.

IMG_6467 kopiëren
Vlnr: Jeroen Hornman, sales manager, Erwin Broens, directielid en Remco van der Winkel, general manager, vormen samen met Henk Saes het management team.

Tekst | Jan Mol

Beeld | Saes International BV

11 juni 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Niet in de laatste plaats vanwege de grootste sloophamers die er op de markt zijn, maar tevens vanwege het complete assortiment in uitrustingsstukken binnen het klein- en middensegment. Dat alles in combinatie met de beste service. Met het openen van het kantoor in Tienen heeft de Nederlandse onderneming de stap gemaakt om nog dichter bij haar Belgische klanten te zijn. Jeroen Hornman, salesmanager en lid van het managementteam bij Saes, praat ons bij over het omvangrijke en complete programma dat Saes ter beschikking stelt.

“We leveren hem ook met een onderwaterkit gebruiksklaar gemonteerd aan de graafmachine, zodat hij zonder problemen onder water ingezet kan worden.”

Marktleider in het zware segment

Jeroen Hornman: “We zijn marktleider in het zware segment. Eén van de sloophamers waar we bekend mee zijn geworden is de Epiroc HB7000. Dit is de sloophamer met de minste storingen en de grootste slagkracht. Qua productiviteit is deze sloophamer ongeëvenaard. We leveren hem ook met een onderwaterkit gebruiksklaar gemonteerd aan de graafmachine, zodat hij zonder problemen onder water ingezet kan worden. De PowerAdapt functie beschermt de hamer tegen overdruk. In plaats van overbelast te raken, stopt de hamer gewoon. Deze hamer beschikt bovendien ook over de IPS-functie, dat staat voor Intelligent Power System en inderdaad echt slim is. Bij de eerste slag registreert de hamer zelf hoe hard het materiaal is waarop geslagen wordt. Daarna past het systeem het slagritme en de slagkracht steeds aan ter voorkoming van loze slagen en dus ter bescherming van de apparatuur en om efficiënt gebruik te bevorderen. Door deze IPS-functie (standaard sinds juli 2018) kan de energie die uitgespaard wordt hergebruikt worden voor de volgende slag. Daarmee wordt het gebruik dus een stuk duurzamer. Er wordt efficiënter en sneller gewerkt.” Daar stopt echter de bescherming van het systeem niet. Jeroen Hornman: “Dust Protection zorgt voor een gereduceerd slijtageproces. De HB7000 sloophamers worden optioneel geleverd met Dust Protection, maar wij laten dit zelf standaard monteren. Een stalen, zwevende ring met kunststof beschermhoezen voorkomt dat stof en vuil de beitelbussen kunnen bereiken. Het beitelvet blijft op deze manier binnen, grove en fijne stofdelen blijven buiten.”

De onvolprezen Epiroc MB-1500’s staan klaar voor actie.

Ook sterk in het klein en middensegment

Ook voor de middelgrote machinedragers heeft Saes een mooi programma. Jeroen Hornman noemt onder andere de Epiroc MB750, de MB1000, de MB1200, de MB1500 en de MB1650 als voorbeeld. “Stuk voor stuk kwalitatief hoogwaardige sloophamers die uitblinken in kwaliteit. Wie deze aanbouwdelen koopt is verzekerd van een heel lang gebruik en krijgt er de bekende Saes service bij. Voor huur geldt hetzelfde: je huurt niet alleen het uitrustingsstuk, maar je huurt onze service erbij. In beide gevallen geldt dat je op de werf geen zorgen hoeft te hebben over stilstand. Je staat er met het beste materiaal te werken, bijgestaan door de beste service.” Om deze beste service te realiseren, beschikt Saes over een uitgebreide voorraad verhuurartikelen en service ter plaatse.

Epiroc in alle afmetingen gewoon uit voorraad geleverd.

Wie meer wil weten over het programma van Saes International BV kan contact opnemen met Jens Boerboom, accountmanager voor België. “Of je stuurt een mailtje of belt even naar Saes in Weert, dat mag altijd”, besluit Jeroen Hornman.     


Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details