Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Opening nieuw containergebouw Mechanic International – ASSE – 12/5/2023

Opening nieuw containergebouw Mechanic International – ASSE – 12/5/2023

Mechanic International is verhuisd naar nieuw containergebouw in de industriezone 5 in Mollem.

Het familiebedrijf bestaat reeds 27 jaar. Het bedrijf is gespecialiseerd in mechanische beveiligingen voor de bouw – en transportsector. U kan er ook terecht voor de aankoop of huur van allerlei types containers zoals zeecontainers, bureelcontainers, evenementencontainers, wooncontainers en op maat gemaakte oplossingen. Het heeft ook een grote stock van zowel nieuwe als tweedehands units. 

De huidige vestiging in Asse werd te klein waardoor het bedrijf genoodzaakt werd een nieuwe locatie te zoeken.

Deze werd gevonden in de Industriezone in Mollem. De bouw startte einde 2020 en ondanks de corona periode, liep alles toch nog redelijk vlotjes.

Het kantoorgebouw bestaat uit 16 bureelcontainers in 3 kleuren – wit/rood en zwart over 2 verdiepingen. Ook het dak met glazen koepels is gebouwd met containers. Alle nodige luxe werd voorzien. Moderne keuken, Wc, douches, warmtepompen, ventilatiesystemen, zonnewering, laminaat en tegelvloeren. 

Tevens voldoen de containers aan de strenge normen van brandveiligheid en EBP. Het containergebouw werd geplaatst over een vijverpartij tegen het magazijn dat opgetrokken is uit beton. In het magazijn werd ook een muur opgetrokken bestaande uit 9 zeecontainers die werden ingericht als bureau, opslagruimte en showroom.

Het nieuwe containergebouw van Mechanic International is een staaltje van moderne architectuur en dient ook als showroom om de klanten alle mogelijkheden  en toepassingen te laten zien die kunnen uitgevoerd worden met containers.

Het project is in samenwerking gedaan met architectenbureau C2O Architecten uit Asse.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details