Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Overkapping creëert praktische en veilige werkomgeving
De nieuwe overkapping op de recyclagesite van Hector Van Moer & Zonen in Burcht.

Overkapping creëert praktische en veilige werkomgeving

Naast grond- en afbraakwerken is het bedrijf ook actief in onder meer afvalverhandeling, verwerking van steenpuin en afvalhout, en bodemsaneringen. Om de verwerking van hout en groenafval op zijn site in Burcht in goede banen te leiden, klopte het bedrijf onlangs aan bij Vermako Cover Solutions voor de bouw van een nieuwe overkapping.

Het was niet de eerste keer dat Hector Van Moer & Zonen een beroep deed op Vermako Cover Solutions. Enkele jaren eerder realiseerde de specialist in loodsen en overkappingen uit Tielt al een overkapping op de hoofdlocatie van het bedrijf in Melsele. “Daar bleef de overspanning echter nog relatief bescheiden”, zegt Frederik Wittevrongel van VCS. “Het ging er om een dertigtal meter. Op de recyclagesite in Burcht werden de overspanningen meer dan 50 m.”

Realisatie bij Progeco, Antwerpen.

Ruimte en flexibiliteit

“Bij onze activiteiten is flexibiliteit van groot belang”, legt zaakvoerder Stijn Van Moer de nood aan een dermate grote overspanningen uit. “We moeten bijvoorbeeld vlot met vrachtwagens en bulldozers kunnen manoeuvreren, zonder dat we ons zorgen hoeven te maken dat we tegen de constructie zouden rijden. Grote boxen zijn in dat opzicht een must.”

Onder de folie van de overkapping is het even helder als erbuiten.

Vermako formuleerde een antwoord op basis van een folie-overkapping met vakwerken in buisprofielen en gevels in metaalbardage. De totale constructie voorziet in drie omvangrijke boxen. “Willen we echter ook kleinere fracties gescheiden stockeren, dan kunnen we daarvoor nog tussenliggende blokkenwanden plaatsen”, geeft Stijn Van Moer verder mee.

Praktische werkomgeving

Even belangrijk voor het comfort en gemak van de medewerkers van het recyclagebedrijf, is de zichtbaarheid. “Dankzij het foliedak is het onder de overkapping steeds even helder als erbuiten”, aldus Van Moer. “Dat lijkt een detail, maar in de praktijk is het een groot pluspunt voor een efficiënte praktische én veilige werkomgeving.”

Stofscherm bij Renewi, Turnhout.

Daarnaast zorgt de overkapping ervoor dat alle materialen perfect droog gestockeerd worden. “Last but not least zien ook onze buren zich dankzij de constructie gevrijwaard van opwaaiend stof.”

Totaalpartner

Dat Vermako Cover Solutions perfect wist in te spelen op de vragen en noden van Hector Van Moer & Zonen, is evenwel niet de enige sterkte van het bedrijf. VCS nam namelijk het volledige project in handen, inclusief de stabiliteit van betonwanden en funderingen. “Twee zaken staan in ons verhaal centraal,” vat Frederik Wittevrongel het samen. “Een oplossing op maat voor onze klant én vertrouwen. We werken vaak via een Design & Build-formule, waarbij we de volledige uitvoering en coördinatie op ons nemen. Van het eerste contact tot de finale oplevering kan de klant bovendien bij eenzelfde aanspreekpunt terecht.”

Realisatie bij Vanheede, Gent.

Wat de oplossingen op maat betreft, breiden de mogelijkheden dan weer alsmaar uit. “Ons systeem met vakwerken en buisprofielen laat toe om constructies te maken op maat van zowat alle bedrijven in de recyclagewereld en daarbuiten. Overspanningen van 6 tot 60 m vormen dankzij onze lichtgewicht staalstructuren geen enkel probleem, en de eigenlijke grenzen liggen nog verder. Voor de dak- en gevelbekledingen kunnen we dan weer werken met folie, staalplaat, doek of beton en dat indien gewenst zelfs in combinatie. Dat laat niet alleen tal van creatieve en veelzijdige oplossingen toe, maar is bijvoorbeeld ook handig wanneer er op bepaalde dakzones pv-panelen geplaatst worden. Kortom, voor elke overkapping bieden we een passende oplossing. Vandaar Vermako Cover Solutions.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details