Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Panasonic introduceert de ultieme robuuste notebook: de Toughbook 40

Panasonic introduceert de ultieme robuuste notebook: de Toughbook 40

Ontworpen voor defensie en ideaal voor politie en nutsbedrijven. Deze krachtige 14-inch notebook tilt robuust computergebruik naar een hoger niveau en biedt de flexibiliteit om zowel bedrijfskritische operaties als alledaagse uitdagingen het hoofd te bieden.

Panasonic introduceert vandaag de ultieme 14-inch robuuste notebook, ontworpen voor defensie, politie en nutsbedrijven. De Toughbook 40 heeft een modulair design en biedt zeven uitbreidingsmogelijkeden, waardoor mobiele werkers het apparaat snel en eenvoudig kunnen aanpassen aan diverse situaties en gewijzigde apparaatvereisten. Het krachtige, volledig zwarte model is gebouwd voor gebruik in de meest extreme omstandigheden, met beveiliging en communicatiemogelijkheden van militaire kwaliteit ter ondersteuning van missie-kritische operaties.

Flexibel apparaatbeheer 

De Toughbook 40-notebook kan in het veld aan elke taak worden aangepast. Naast een uitwisselbare batterij, RAM- en SSD-geheugen, heeft het apparaat ook vier andere uitbreidingsmogelijkheden voor smartcard- en vingerafdruklezers, waaronder een multi-user authenticatie voor gebruik binnen teams. Verder omvatten de uitbreidingsmogelijkheden een tweede SSD, DVD en Blu-ray Drives en configureerbare poorten (VGA, True Serial, USB 3.2 Gen1 Type-A, en een tweede HDMI of native GLAN).

Het apparaat is ontworpen voor defensie, kan worden ingezet op het terrein en ingebouwd in voertuigen, voor voertuigdiagnose en -onderhoud en voor training. Voor politie- en douanediensten is het apparaat ideaal bij operationele activiteiten, zoals routeplanning, nummerplaatidentificatie of het identificeren van verdachten. In de automobiel- en landbouwsector is de nieuwe Toughbook het perfecte hulpmiddel voor mobiele technici die langs de weg of in het veld diagnoses moeten stellen en reparaties uitvoeren aan vrachtwagens of grote machines. In de nutssector kunnen technici de Toughbook 40-notebook gebruiken bij de inspecties van pijpleidingen, zonnepanelen en energiecentrales en voor onderhoudsprogramma’s.

Prestaties voor extreme uitdagingen

De krachtige Toughbook 40 voldoet aan de computerbehoeften van elke gebruiker. De Windows 11 Secured-core pc is uitgerust met een Intel® Core™ i5-1145G7 vPro®-processor (Intel® Core™ i7 vPro®-processor optioneel), 16 GB RAM (tot 64 GB optioneel), en een snel los te koppelen 512 GB NVMe OPAL SSD als standaard (tot 2 TB optioneel). De Toughbook 40-notebook is ook ontworpen voor gebruik met snel los te koppelen NAVO-goedgekeurde VIASAT zelfversleutelende beveiligde drives, MIL-connectoren en docking stations. Het apparaat is voorzien van een verborgen modus, waarmee tijdens operaties met één druk op de knop licht en elektronische transmissies onmiddellijk stoppen. 

Het Full HD-touchscreen met hoge helderheid zorgt zowel ‘s-nachts als in fel zonlicht voor een perfecte weergave. Het touchscreen detecteert automatisch of de gebruiker met een pen, vinger, handschoen of natte hand werkt en schakelt automatisch over naar de meest geschikte modus. Het nieuw ontworpen touchpad heeft twee muisknoppen en werkt met handschoenen, heeft een regenfunctie en kan ook met twee vingers bediend worden, zodat gebruikers de meest complexe taken in het veld kunnen uitvoeren.

Dankzij de accuduur van ongeveer 18 uur op één batterij en 36 uur op twee ondersteunt de Toughbook 40 langdurige missie-kritieke werkzaamheden zonder problemen. Het apparaat beschikt over hot swap-mogelijkheden waarmee het apparaat volledig operationeel blijft wanneer de batterijen worden verwisseld.

Gemaakt om te communiceren

De Toughbook 40-notebook beschikt over de nieuwste communicatiemogelijkheden die nodig zijn bij operaties, inclusief eSIM om van mobiele provider te veranderen zonder van simkaart te wisselen, LTE alsmede 5G. Het is ontworpen voor gebruik met alle belangrijke GPS-navigatiesystemen en biedt WiFi 6 en Bluetooth 5.1. De Waves MaxxAudio® Stereo Speakers intensiveren de menselijke stem en garanderen daarmee effectieve communicatie, zelfs in lawaaierige omgevingen. De nieuwe Quad array microfoon met AI-ruisonderdrukking verwijdert ook omgevingsgeluid van de microfooningang. 

De meest robuuste

De Toughbook 40-notebook tilt robuustheid naar een hoger niveau met zijn IP66-bestendigheid tegen stof en water; hij voldoet aan de militaire standaard (MIL-STD810H) voor temperatuur, vochtigheid en trillingen en heeft veelvuldige valtesten ondergaan vanaf 180 cm hoogte*.

“Van de soldaat op missie en de politieagent in de auto tot de technicus langs de weg en de ingenieurs in het veld, de nieuwe Toughbook 40 tilt rugged computing naar een nieuw niveau met zijn aanpassingsvermogen voor verschillende taken, zijn rekenkracht, zijn communicatiemogelijkheden en zijn beveiliging,” zegt Dirk Weigelt, European Product Manager bij Panasonic Mobile Solutions Business. “Met zijn ongelooflijke vermogen om maatwerk te verrichten, verwachten we dat de Toughbook 40 het toonaangevende rugged device wordt voor deze gespecialiseerde gebruikers.”

De Toughbook 40 is verkrijgbaar voor de adviesprijs van € 4.180,00 exclusief BTW.

* Getest door een onafhankelijk laboratorium van derden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details