Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
“Partners zijn onze belangrijkste ambassadeurs richting klant”
Bruno Van Belle – Managing Director Topcon Positioning Belgium.

“Partners zijn onze belangrijkste ambassadeurs richting klant”

Niet alleen bij Topcon zelf was het tijdens MATEXPO druk op de stand, ook de vele Topcon-partners werden goed bezocht. We spraken met enkele van die partners over hun hechte relatie met Topcon, maar niet nadat Bruno Van Belle – Managing Director Belgium – ons op machinegebied enkele hoogtepunten van de Topcon-stand liet zien.

We beginnen bij de minigraver met de 3-in-1 MC-Mobile workflow, de letterlijk handzamere versie van de MC-Max machinesturing voor de grotere machines. Met MC-Mobile en GPS of het lokale LPS kan de operator via zijn afneembare, draagbare tablet zelfstandig taken opmeten, uitvoeren en bouwen. Het is ideaal voor de kleinere bedrijven, want het werkt heel intuïtief, zodat elk personeelslid ermee aan de slag kan.

De nieuwste 3-in-1 machinesturing oplossing van Topcon.

Van heel andere orde is het Pavelink-systeem. Dat zorgt voor een optimaal beheer van asfalttransporten vanaf de centrale tot op de werf. Eens het asfalt daar aangekomen wordt, via de op de asfaltmachine gemonteerde Thermal-mapper, de oppervlaktetemperatuur geregistreerd. Voor de walsen komt er een registratie van de gemaakte overgangen, die vervolgens aan de gebruiker in kleur worden weergegeven. Al deze oplossingen zijn voor de opdrachtgever een indicatie en een handig middel voor kwaliteitscontrole.

Ster van de show is de automatische wegdekscanner RD-M1. Die wordt achterop een auto bevestigd en kan dan tot een snelheid van circa 70km/uur metingen verrichten zonder dat hiervoor de weg moet worden afgesloten. De gegevens worden gebruikt om een vlakke weg te creëren en een beter materiaalverbruik te beheren.

Overzicht Topcon stand op MATEXPO 2023.

Hieronder laten we vier partners aan het woord:

Firma Beel

Bij Firma Beel zien ze de digitalisering toenemen en worden aannemers gemakkelijker overtuigd om gebruik te maken van machinesturing, bijvoorbeeld bij nivelleringswerken (Beel is invoerder van AP niveleerbladen). Firma Beel heeft experts in huis die bij Topcon opleidingen volgen en voortdurend worden bijgeschoold, zodat ze klanten hun diensten kunnen aanbieden op het vlak van geopositionering. Dat gebeurt in goede samenwerking en waar nodig in nauw overleg met de mensen van Topcon. Beel is sinds enige tijd invoerder van het Chinese wereldwerk XCMG, dat voor het eerst op MATEXPO aanwezig was. Op de binnenstand met XCMG-machines werd de goede relatie met Topcon overduidelijk zichtbaar gemaakt in een krachtige opstelling van MC-Mobile.

BIA

BIA is één van de oudste partners van Topcon België. Klanten maken al volop gebruik van MC-Max, in tegenstelling tot het nog vrij nieuwe MC-Mobile. Het is een kwestie van tijd, want de klanten zijn al bekend met de geopositionering en machinesturing van Topcon. De medewerkers van BIA worden op de hoogte gehouden van nieuwe ontwikkeling via de nieuwsbrief en (bijscholings)­opleidingen. BIA ondersteunt klanten, zoals op MATEXPO, en helpt ze graag met gerichte informatie over verlagen van de kosten (Return On Investment) door de inzet van zaken als machinesturing e.d.. De samenwerking met Topcon is uitstekend en er is bij BIA altijd wel iemand bereikbaar voor vragen en dergelijke.

Overzicht Topcon stand op MATEXPO 2023.

De Bruycker-Kemp

Bij De Bruycker-Kemp werken ze al meer dan tien jaar samen met Topcon en dan met name vanwege de 3D-systemen voor graafmachines. De goede relatie maakt het mogelijk om klanten oplossingen op maat aan te bieden. De geschoolde eigen medewerkers kunnen altijd de hulp van Topcon inroepen bij moeilijke vraagstukken. Op de hoogte van ontwikkelingen blijven ze via de nieuwsbrief en tussentijdse besprekingen en uiteraard via de door Topcon aangeboden opleidingen. De medewerkers installeren zelf de Topcon-apparatuur en kunnen reparaties uitvoeren. De samenwerking is heel goed vanwege eenzelfde visie op service: de klant komt eerst “want die moet zolang mogelijk kunnen doorwerken.”

Ultimated

Ultimated is als dochteronderneming van Luyckx NV de one stop shop for machine control en al meer dan 5 jaar partner van Topcon waar het de machinesturing van met name graafkranen en dozers betreft, maar ook geopositioneringsapparatuur enzovoort. Via de nieuwsbrief, de website en direct contact met de collega’s van Topcon blijven de medewerkers op de hoogte van de jongste ontwikkelingen. Waar nodig is er altijd ondersteuning vanuit Topcon en dat wijst al op een goede samenwerking om de klant aan de juiste hulpmiddelen en bijbehorende (machinisten)opleiding te helpen.   

Topcon MC-Mobile in de spotlight bij hun Partner Firma BEEL.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details