Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Overig

Performante apparatuur voor labo met specialisme in asfaltmengsels

LEDC-beschikt-over-een-asfaltmeningstallatie-met-een-capaciteit

1 juli 2021 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

De laatste nieuwe aanwinst is een oven van 1.060 liter die de droogcapaciteit van het laboratorium vergroot. Maar naast de uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding is het vooral de kwaliteit van de dienstverlening van Topolaser die door Frédéric Detraux, hoofd van het laboratorium, in de verf wordt gezet.

Voor de droogovens kiest men bewust voor de kwaliteit van Memmert en service van Topolaser

Les Enrobés du Centre (Strépy-Bracquegnies) is een bedrijf dat is voortgevloeid uit de wens van twee familiale groepen – Wanty en TRBA – om zelf bitumineuze mengsels voor wegen te fabriceren en te kunnen terugvallen op een centrale productie-eenheid die gekoppeld is aan een laboratorium. Topolaser (Spy) is een leverancier van meetinstrumenten en laboratoriumapparatuur (via dochteronderneming Laboconstruct), een bevoorrechte partner-verdeler van het bekende merk Controls Group – in het domein van de wegenbouw en burgerlijke bouwkunde – en sinds kort ook van Memmert, de mondiale marktleider inzake de ontwikkeling van ovens en incubators voor diverse onderzoeks­toepassingen en industriële kwaliteitscontrole. Beide bedrijven zijn voor elkaar gemaakt.

Vijfduizend proeven per jaar

“Ons laboratorium spitst zich toe op de ontwikkeling van asfaltmengsels en de controle van het productieproces en de plaatsing op de werf”, vertelt Frédéric Detraux, hoofd van het laboratorium van Les Enrobés du Centre. “Voorts monitoren we de werking van de elf productiecentra voor natuurlijke en gerecycleerde granulaten van de groep, voeren we jaarlijks tot tweeduizend proeven uit op werven (voor de analyse van de draagkracht van de bodem) en voeren we ook andere proeven uit die betrekking hebben op beton en studies voor de behandeling van de bodem met kalkbindmiddelen en hydraulische cementbindmiddelen, wat neerkomt op een totaal van circa vijfduizend proeven per jaar.” Kortom: het laboratorium van LEDC kan 120 soorten proeven uitvoeren – groot en klein – met dank aan vijfhonderd verschillende meetapparaten. 

Sterke samenwerking

“Toen we hoorden dat Lasertopo en Topolaser de Belgische verkoop van Controls-producten in goede banen zou leiden – een bedrijf waarmee we al veel samenwerkten – hebben we meteen contact gezocht”, vervolgt Frédéric Detraux. “We werkten al samen met hen voor topografische doeleinden, maar nog niet voor laboratoriumapparatuur. Hun gamma is erg ruim. Voor Controls-producten kan het gaan van een eenvoudige kubusvormige betonnen mal, die een dertigtal euro kost, tot automatische bindmiddelextractoren, waarvan de prijs kan oplopen tot 40.000 euro. En zelfs wanneer wij hen voor bepaalde aankopen laten concurreren met andere bedrijven, blijven ze de referentieleverancier, zowel qua prijs als kwaliteit van de dienstverlening. Topolaser voldoet perfect aan onze verwachtingen.” 

Indrukwekkende oven

Onlangs kocht het laboratorium van LEDC een Memmert-oven van 1.060 liter, het grootste model dat momenteel verkrijgbaar is. “Deze oven zal ons in staat stellen om onze droogcapaciteit te verhogen. Zo kunnen we de groei van onze activiteiten perfect opvangen. De ijking van de vorige oven was niet langer geldig, maar we konden het werk in het laboratorium niet wekenlang stilleggen in afwachting van een nieuwe machine. Snelle levering was dan ook een van onze eisen toen we om een offerte vroegen. Topolaser is de uitdaging aangegaan en is erin geslaagd om de strakke deadlines te halen.”

Maar de samenwerking houdt daar niet op. Frédéric Detraux: “Als we apparatuur kopen bij Topolaser, zorgt het ook voor de inbedrijfstelling en, indien nodig, opleiding. Alles is inbegrepen in de dienstverlening, wat niet gebruikelijk is in de sector – dergelijke services zijn vaak optioneel en vergen doorgaans een afzonderlijk contract. Bovendien beschikken ze sedert het begin over een eigen dienst voor technische interventies en het onderhoud van de apparatuur die ze verkopen. Dit betekent dat ze niet hoeft te worden teruggestuurd naar de fabriek, waardoor de inactiviteitsperiode– lees: de tijd die nodig is om het onderdeel op te halen en te installeren – kort is en geen invloed heeft op de werking van het laboratorium.”   


Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details